Γερμανία: «Δίκαιη και άδικη η φυλάκιση του Άκη»

Γερμανία: «Δίκαιη και άδικη η φυλάκιση του Άκη»

 

Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που ξεκίνησε προχθές «ξετυλίγεται» σήμερα στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται αναλυτικά στο λαμπρό πολιτικό παρελθόν του πρώην υπουργού και παρ΄ολίγον πρωθυπουργού, το «μαρτυρικό» παρόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και το ζοφερό μέλλον πιθανότατα στη φυλακή.

Και διερωτώνται:

«Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου θα αποτελέσει προηγούμενο; Θα τιμωρηθεί ο πρώην υπουργός για ένα ολόκληρο σύστημα;

Είναι η πρώτη μεγάλη δίκη στην Αθήνα σε βάρος ενός ηγετικού εκπροσώπου της παλιάς κλίκας που έσυρε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή και σε βαθιά κρίση. Διαφθορά, νεποτισμός, πολιτική self service, με αυτό το τρίπτυχο το ΠAΣΟΚ και η ΝΔ, κυβέρνησαν τη χώρα αφήνοντας το στίγμα τους.

Και τώρα αρχίζουν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών με τον Τσοχατζόπουλο, συνιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, κάτοχο πολλών υπουργικών αξιωμάτων και παρ΄ολίγον πρωθυπουργό στον κύριο ρόλο. Ένας θλιβερός ρόλος για εκείνον προσωπικά και τη χώρα του» σημειώνουν οι αρθρογράφοι.

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στο κατηγορητήριο, στις πιθανές ποινές που προβλέπονται για την κάθε κατηγορία, για τους συγκατηγορούμενούς του και ιδιαίτερα για τον εξάδελφό του, Νικόλα Ζήγρα, που είναι και ο μόνος που παραδέχθηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Στο ίδιο άρθρο ξεδιπλώνονται μνήμες από τον αυτοκρατορικό γάμο του Τσοχατζόπουλου στο Παρίσι με τη σημείωση ότι ως υπουργός δεν γίνεται κανείς κι αυτόματα πολυεκατομμυριούχος. «Εάν πράγματι ο πρώην υπουργός διέπραξε τα εγκλήματα που του προσάπτει το κατηγορητήριο και φυλακιστεί θα είναι δίκαιο και άδικο μαζί», υπογραμμίζεται στο άρθρο.

«Δίκαιο γιατί με εκατομμύρια που δεν του ανήκουν έκανε χρυσή ζωή σε βάρος του ελληνικού λαού. Και άδικο γιατί από όλους όσοι λαδώθηκαν σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, κανείς δεν πήγε φυλακή» αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ