Γεραπετρίτης: Το θέμα των SMS θα επαναξιολογηθεί – Τι είπε για τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας

“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Για ένα διάστημα ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Τα sms έχουν αυτή την έννοια, να μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το θέμα θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα τον υπερτοπικών μετακινήσεων και νομίζω σταδιακά θα απεμπλακούμε” είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. “Θα παραμείνει μόνο ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών των sms” τόνισε.

Όσον αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά ,αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση». Το θέμα μαζί με τα sms θα αξιολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει διάκριση βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει τέτοια διάκριση.

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής».

«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και προανήγγειλε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία, σήμερα και αύριο. Ξεκαθάρισε, πάντως ότι, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».

Όσο αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά ,αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση».

Για την πατέντα των εμβολίων

«Εκείνος που έθεσε το ζήτημα της άρσης των δικαιωμάτων της πατέντας, ήταν ο Πρωθυπουργός, με δηλώσεις του στη FAZ, τις οποίες επανάλαβε τον Απρίλιο και άλλες φορές», είπε κληθείς να σχολιάσει την πρόταση των ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως για το ίδιο θέμα είχε τοποθετηθεί και ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Όσο αφορά στον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε πει ότι ήταν αδύνατη η άρση, αλλά η παραγωγή του εμβολίου στη χώρα, κάτι που είναι αδύνατο από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Χρειάζονται υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που δεν υπάρχουν», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τονίζοντας την οικουμενικότητα της πανδημίας, αλλά και αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ινδία που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, εκτίμησε ότι «από το φθινόπωρο θα υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια». Αναφέρθηκε στο ότι οι εταιρείες που τα παράγουν έχουν επενδύσει σε αυτά, τόνισε ότι «πρέπει να δίνεις προνόμια στην έρευνα, την καινοτομία και σε εκείνους που παράγουν», όμως επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρξουν παραχωρήσεις για να πάει παντού το εμβόλιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ