Γεραπετρίτης: Την Τετάρτη το πλαίσιο για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου – Η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου

«Την Τετάρτη θα οριστεί το πλαίσιο για την εκκίνηση του σιδηροδρόμου» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων, που έγινε στη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΣΕ, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Hellenic Train,

«Επανεκκίνηση με ασφάλεια, διερεύνηση μέχρι τέλους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.  «Κρίναμε σκόπιμο ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υπάρξει ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο και θα περιλαμβάνει όλους τους δημόσιους εκείνους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσης –δηλαδή την ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και τον λειτουργό του δικτύου, δηλαδή την Hellenic Train» είπε.

«Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε, αφενός να επιτηρήσουμε καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας, και αφετέρου να προχωρήσουμε με πολύ γοργά βήματα στην αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου, έτσι ώστε να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπιστοσύνη του κοινού, απέναντι σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σκοπός του νεοσυσταθέντος Κέντρου είναι ο συντονισμός δράσεων που αφορούν σε συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ