Γεραπετρίτης για Τέμπη: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alstom – Τι ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η σύμβαση για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Επικρατείας-Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δίνει με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Δύο σταθμάρχες στους σταθμούς – Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με όρους ασφαλείας έως το τέλος Μαρτίου

Γι’ αυτό, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεραπετρίτης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μητρικής εταιρείας Alstom (Γαλλίας).  Έδωσε, δε, σαφή εντολή για την αποπεράτωση του έργου το ταχύτερο δυνατόν, αίτημα στο οποίο η γαλλική εταιρεία επέδειξε πλήρη κατανόηση.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει σύντομα το χρονοδιάγραμμα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται «πάνω» από την υλοποίηση του έργου.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις και τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας, ο Υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών τόνισε: «Τελώ σε ένα σοκ, κατανοώ τον συλλογικό πόνο που έχει προκαλέσει στην κοινωνία το συγκεκριμένο δυστύχημα, για τον άδικο χαρακτήρα του, για τη σκέψη ότι σε μια τέτοια εποχή που η τεχνολογία βρίσκεται στο απόγειό της στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, δυστυχώς να γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων που δεν συνάδουν με τη σημερινή εποχή. Ο άδικος χαμός των ανθρώπων θα μας συνοδεύει πάντα. Κατανοώ τον θυμό και τις αντιδράσεις, είναι πάρα πολύ εύλογες αυτές».

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε: «Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά, θα παραμείνω στη θέση αυτή με ένα καθήκον που αντιλαμβάνομαι ως ιερό. Να έλθουν απολύτως στην επιφάνεια, πλήρως, διαφανώς, με λογοδοσία τακτική, τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή, όποια και αν είναι αυτά. Κάνοντας και τη δική μας κριτική για το τι ενδεχομένως δεν πράξαμε ενόσω οφείλαμε. Η έρευνα θα πάει μέχρι τέλους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ