Γεραπετρίτης: Από τις 15 Μαΐου εμβολιασμοί στο σπίτι με Johnson & Johnson για τους κατάκοιτους

Τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας στο σπίτι τους από τις 15 Μαΐου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. «Περίπου 43.710 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βραδύ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ περισσότεροι 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότεροι από 12.000», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης. Σχετικά με την απόφαση για διατήρηση του SMS για τις μετακινήσεις υπογράμμισε ότι «η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα».

«Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε.

Στον κατ’ οίκον εμβολιασμόσυγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού είχε αναφερθεί την Τρίτη και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων 80-89 ετών. “Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα των 85+ δεν είναι η πιο ενδεικτική διότι μπορεί να υπάρχου κινητικά προβλήματα, δυσκολία να μετακινηθούν από το σπίτι, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ως προς την περιοχή όπου ζουν. Άρα θα αντιμετωπιστούν ως ειδικότερη ομάδα όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό αυτών των ανθρώπων και με κατ’ οίκον εμβολιασμό”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ