Γεωργιάδης: “Υποψηφιότητα και εμού και του Βορίδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει”

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 σημειώνοντας ότι: «Την ιστορία την κυβερνά το απρόβλεπτο. Τίποτα δεν αποκλείεται».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Θα δω όλες τις υποψηφιότητες. Θα δω αν υπάρχει κάποιος που με εκφράζει περισσότερο ή όχι. Θα σταθμίσω τις δυνάμεις μου και όπως όλοι οι άλλοι θα αποφασίσω, αν θα είμαι εγώ υποψήφιος ή αν θα βοηθήσω κάποιον άλλον» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι:

«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να σας πω ότι υποψηφιότητα και εμού και του κ. Βορίδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Αυτό, νομίζω, μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας. Μπορεί να μην είναι και κανένας. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο. Πιστεύω, αυτό είναι αντιληπτό».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι: «Σίγουρα δεν φταίει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (…) Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε το καλύτερο που γινόταν υπό τις δεδομένες συνθήκες και στον μικρό χρόνο που είχε στη διάθεσή του. Νομίζω όμως ότι το έπαιξε κομβικό ρόλο στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως στη διαφορά, ότι δώσαμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι είμαστε διατεθειμένοι να συγκυβερνήσουμε με τον κ. Τσίπρα υπό κάθε όρο. Αυτό δεν ήταν σωστό…»

Σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι:

«Μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη σίγουρα θα ήταν εξαιρετικά αξιόμαχη. Και διότι πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα μέσα στο κόμμα αλλά και διότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι κράτησε τις ισορροπίες κι αυτόν τον ενάμιση μήνα έδωσε και μία πολύ μεγάλη εσωκομματική δημοκρατία, το οποίο ήταν ωραίο πράγμα στη λειτουργία της ΝΔ. Δεν υποτιμώ καθόλου δηλαδή μία τέτοια υποψηφιότητα, και αν αποφασίσει κάτι τέτοιο του εύχομαι να πάει καλά. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μείνουμε στα πρόσωπα. Πρέπει να μιλήσουμε για το ιδεολογικό μας στίγμα και το ποια ΝΔ θέλουμε για το μέλλον…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ