Γεωργιάδης για δάνειο Κασσελάκη: «Από πού είναι τα λεφτά;» – Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διαρροή ότι έδωσε δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κόμματος έως το τέλος του χρόνου, άσκησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, θέτοντας, μεταξύ άλλων, το ερώτημα «από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά;».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τους νόμου του κράτους και τι ρόλο έχει. Από πού είναι τα λεφτά; Από την εταιρεία του; Από τον προσωπικό του λογαριασμό; Λέει ότι έχει χρήματα από τη ναυτιλία, για σκεφτείτε να είναι από offshore» είπε αρχικά στο Action24 ο κ. Γεωργιάδης.

Με αφορμή μάλιστα το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι, για το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι το έκανε για επαγγελματικούς λόγους, ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε «ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί; Δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα εκ του νόμου. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

«Παρανομεί. Είναι υποχρεωμένος να δηλώνει πού βρήκε τα χρήματα αυτά. Δεν μπορεί να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα. Εφόσον επέλεξε να μπει στην ενεργό πολιτική πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους που τη διέπουν. Μέχρι στιγμής φέρεται σαν ιδιώτης» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επανερχόμενος, στη διαρροή περί δανείου ο υπουργός Εργασίας έθεσε ακόμα τα εξής ερωτήματα: «Τα χρήματα αυτά είναι με δάνειο; Το δάνειο έχει φόρο, έχει πληρωθεί; Τι σύμβαση έχουν κάνει μεταξύ τους; Αν θέλει να βοηθήσει τα δίνει ως δωρεά, εδώ τα έδωσε δάνειο».

«Όλη η διαρροή δείχνει το χάος που επικρατεί στο μυαλό τους. Δεν έχουν καταλάβει ούτε τι είναι κόμμα, ούτε πώς λειτουργούν τα οικονομικά του, ούτε τι νόμοι ισχύουν, ούτε σε ποιους ελέγχους υπάγονται. Τα έχουν κάνει κουλουβάχατα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Το λες και θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο “αδιευκρίνιστος” κύριος Αδ. Γεωργιάδης»

Τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θράσος» εκ μέρους του υπουργού Εργασίας.

«Το λες και θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο “αδιευκρίνιστος” κύριος Αδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε ένα άτοκο και καθ’ όλα νόμιμο δάνειο, το οποίο δόθηκε για να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί των εργαζομένων.

Ως Υπουργός Εργασίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να επικροτεί μια τέτοια ενέργεια και μάλιστα σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η πλειοψηφία των εργαζόμενων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών», ανέφεραν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ