Γεωργιάδης: Ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη για τα Τέμπη, τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων

«Ως ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών», χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης του νομοσχεδίου που συζητείται στην ολομέλεια της βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ισοφαρίσει, ούτε θα σβήσει το μεγάλο πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους.

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group: Οι «Νέες τάσεις στην κτηματαγορά»

«Τους λέμε ντρεπόμαστε, είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξανασυμβεί, δεν υποκρινόμαστε, δεν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει ξανά δυστύχημα, και όσα μέτρα και να λάβεις δεν μπορείς να το αποκλείσεις εντελώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, «για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης και όχι αποκάλυψης της αλήθειας» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κάνει υποχείριο τη δικαιοσύνη, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι μπορεί να τον οδηγεί η προσωπική του πικρία γιατί στην υπόθεσή του πρωτόδικα καταδικάστηκε ομόφωνα, με 13-0, από όλους τους ανώτατους δικαστικούς, που τον έκριναν ένοχο. «Δεν είναι όμως δυνατόν αυτές οι θέσεις να εκφράζουν και το ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας παράλληλα ότι «σιδηροδρομικά δυστυχήματα δεν έχουν γίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στη Μινεσότα και στο Οχάιο των ΗΠΑ, αλλά και στη Γερμανία, όμως σε καμία χώρα δεν έγινε κανένας εσωτερικός διχασμός».

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Πολιτικά φθηνό και αναξιοπρεπές να προτάσσει τα Τέμπη γιατί νομίζει ότι θα πάρει ψήφους

Παράλληλα, επέμεινε στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έμεινε πίσω σε αυτό τον τομέα, ενώ επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε σε πορείες που είχαν κεντρικό τους σύνθημα ‘όχι στην αξιολόγηση’».  Ακόμα, ανέφερε ότι έχει απορία γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε πορείες για τα Τέμπη, αλλά δεν έδειξε ανάλογη ευαισθησία για τους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα, σημειώνοντας ότι ο πόνος για τον χαμό ανθρώπων είναι ίδιος και «δεν μπορεί να ξεχωρίζει τους νεκρούς, να κάνει διακρίσεις και να πονάει επιλεκτικά». Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται το δυστύχημα για μικροπολιτικά οφέλη – και το χειρότερο όπως είπε, είναι ότι «καλλιεργεί διχαστικές γραμμές».

«Στις 21 Μαΐου, ο λαός θα κρίνει και θα δώσει τη μεγάλη πλειοψηφία στη ΝΔ, και θα επιβραβεύσει τη κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα σε σταθερή πορεία. Δεν υπάρχει σοβαρή σύγκριση μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα.  Τους λέμε ντρεπόμαστε, είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξανασυμβεί, δεν υποκρινόμαστε, δεν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει ξανά δυστύχημα, όσα μέτρα και να λάβεις δεν μπορείς να το αποκλείσεις εντελώς», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ