Γεωργιάδης: Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Για τις διαδηλώσεις, την πορεία του κορονοϊού αλλά και το lockdown μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ”. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, “αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα. Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει” και πρόσθεσε ότι “όλα αυτά που συμβαίνουν, δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι “μόνο από τη χθεσινή διαδήλωση η μετάδοση της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος που έχουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων. Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που με παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και με ρωτούν «πότε θα ανοίξουμε». Όσο ο ιός μεταδίδεται – και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας- τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “το ότι η Ελλάδα κράτησε την οικονομία της όρθια το 2020, αυτό δεν είναι μία επιτυχία που πιστώνεται μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση. Αυτό είναι μία συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει ο Αλέξης Τσίπρας και γενικά η αντιπολίτευση να είναι χαιρέκακοι και να κατεβάζουν μαύρες πλερέζες σε κάθε εθνική επιτυχία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ