Γεννηματά στον Realfm 97,8: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς – Τι είπε για τον Τσίπρα

“Δεν υπάρχει για εμάς ζήτημα παραγραφής. Δεν υπάρχει κανένας στο Κίνημα Αλλαγής με πρώτο τον κ. Λοβέρδο, που να μην βάζει ως προτεραιότητα να αποκαλυφθεί η σκευωρία, να φανεί η τεράστια αδικία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και του ΚΙΝΑΛ, όλο αυτό το στήσιμο που έχει γίνει είναι ξεκάθαρο και για εμάς ολοφάνερο” δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής,Φώφη Γεννηματά, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι απίστευτη προβοκάτσια, δεν είναι μόνο η σκευωρία. Είναι και η προβοκάτσια που γίνεται σε βάρος μας. Και είναι η προβοκάτσια σε σχέση με το άρθρο 86. Θέλω να υπενθυμίσω ότι ήμουν η πρώτη που μίλησα για την αλλαγή του άρθρου 86” ανέφερε.

Απαράδεκτες δηλώσεις του Μαξίμου, που προφανώς είναι σε πολύ μεγάλο πανικό. Νομίζω ότι ο πανικός και η απελπισία για την ήττα που έρχεται, τους οδηγούν και κάνουν όλες αυτές τις δηλώσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ήμουν τον Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή όταν ζήτησα να υπάρξει δέσμευση όλων ότι θα αλλάξει το άρθρο 86, ότι δεν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος ακριβώς για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο και λίγους μήνες μετά έστειλα επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που ζητούσα να συμφωνήσουν, να πάμε σε μια συναινετική αναθεώρηση με πρώτο θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 86. Καταλαβαίνω τον πανικό τους, καταλαβαίνω ότι είναι σε απελπισία, αλλά ως εδώ με την προβοκάτσια, δεν θα επιτρέψω να γίνει αυτό σε βάρος του Κινήματος Αλλαγής, δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη δύναμη που έβαλε θέμα αλλαγής του συγκεκριμένου άρθρου. Ακριβώς γιατί πρέπει να τελειώσουμε με την υπόθεση της παραγραφής” σημείωσε.

“Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον για την ακρίβεια ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου, επειδή πάμε σε εκλογές, να βρει έναν τρόπο να υπερασπιστεί την πολιτική του, αντί να πετάει λάσπη και προβοκάτσιες στους αντιπάλους του. Γιατί, το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, δεν έχει τα κότσια, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόσο συντηρητική πολιτική του, τις περικοπές που έκανε, το ότι έγινε το πιο πειθήνιο όργανο των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια… δεν μπορεί να τα στηρίξει όλα αυτά απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είναι μια προοδευτική δύναμη, υποστηρίζοντας την πολιτική του” πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την τελευταία ομιλία του κ. Τσίπρα όπου τον παρακολουθούσαν ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Τζουμάκας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Κουρουμπλής και αν έχει μεταβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ απάντησε “αυτό είναι το τελευταίο σύντομο ανέκδοτο, γιατί το πραγματικό μέτωπο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με ακροδεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές. Αυτή είναι η μόνη γέφυρα που κατάφερε να στήσει. Δεν έχει καμία σχέση με τις προοδευτικές πολιτικές, με τα δικαιώματα, βλέπετε με ποιους είναι καθημερινά γιατί στη συνάντηση του Γαλατσίου δεν ήταν μόνο το παλιό ΠΑΣΟΚ, ήταν και πολλά στελέχη από την ακροδεξιά και την δεξιά. Και η συμπεριφορά των στελεχών του ακριβώς αυτό δείχνει, αυτές είναι οι σχέσεις που έχουν και οι δηλώσεις που κάνουν. Δεν υπάρχει προοδευτική δύναμη άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς και στην πραγματικότητα με την πολιτική του χτυπάει τη μεσαία τάξη“.

“Θα ήθελα να δω τις εκλογές σύντομα, γιατί η ζημιά που κάνει αυτή η κυβέρνηση στην χώρα είναι μεγάλη. Φαίνεται όμως ότι έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους. Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χθες” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ