Γεννηματά: Όλα στο φως – ΒΙΝΤΕΟ

Να αναλάβουν όλα τα κόμματα τις ευθύνες τους και να υπογράψουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και οι Έλληνες λένε καθημερινά κάθε πέρσι και καλύτερα. Για να δώσει ο ελληνικός λαός τις σωστές απαντήσεις πρέπει να γνωρίζει. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι πάνω απ’ όλα. Αλήθεια όχι ωραιοποιημένη ως άλλοθι για συνέχιση αντιλαϊκών πολιτικών», είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Όλα στο φως. Τίποτα στο σκοτάδι. Γι’ αυτό πριν λίγο καιρό ψηφίσαμε την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια που πήραν τα κανάλια», εξήγησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι με το να επικαλείται αυταπάτες και ψευδαισθήσεις θα αποποιηθεί τις ευθύνες του. Μιλάμε για συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Υπάρχουν συνέπειες. Χάθηκε χρόνος και χρήμα. Συνθηκολόγηση ηττημένου έχετε υπογράψει το έχετε αντιληφθεί; Μνημόνιο για πάντα. Και ο δημόσιος πλούτος ενέχυρο για έναν αιώνα».

«Η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση», σχολίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ότι «κερδοσκόπησαν πολιτικά την περίοδο της κρίσης» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της χώρας. «Εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι έγιναν λάθη, αδικίες και παραλείψεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρέθηκαν μαζί στις πλατείες του διχασμού και έπαιξαν μαζί τη χώρα στα ζάρια. Αποτέλεσαν τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Τώρα είναι η ώρα να τα μάθει όλα ο ελληνικός λαός. Ιδού η Ρόδος», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ