Γεννηματά: Οι προκλήσεις της ΧΑ ξεπερνούν κάθε όριο

Γεννηματά: Οι προκλήσεις της ΧΑ ξεπερνούν κάθε όριο

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, ξεπερνούν κάθε όριο».

«Τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, απέδειξαν ότι η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο . Καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει αυτή την πορεία . Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις του από το Μάρτιο και όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να τοποθετηθούν στην ουσία του σχεδίου νόμου, οφείλουν να τοποθετηθούν για το πως θα θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας, για το πως θα αντιμετωπίσουμε τους νεοναζί», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν πλέον κάθε όριο. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ομολογούν, μέσα και έξω από τη Βουλή, ότι η επιστροφή στο Ναζισμό είναι γι αυτούς το μέλλον του κόσμου. Ταυτίζονται πλέον ανοιχτά με τους Ναζί, με όλους αυτούς που σκότωσαν, βίασαν, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε ότι: «Τα προβλήματα αυτά λύνονται θεσμικά και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια που παρατηρούμε τελευταία και είναι κατώτερα των περιστάσεων. Η έκφραση «heil Ηitler» για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να ακούγεται στη Βουλή των Ελλήνων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ