Γεννηματά: Ο φόβος είναι μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες – Φτάνει πια

Στο νέο έγκλημα που συγκλονίζει την κοινή γνώμη αναφέρεται η Φώφη Γεννηματά. Σε ανάρτησή της, με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της, ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Φολέγανδρο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει: “Άλλη μια νέα γυναίκα νεκρή από το χέρι του συντρόφου της. Ο φόβος είναι πια μέσα στα σπίτια για τις γυναίκες. Φτάνει πια”.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά, “να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας για να τους κάνουμε ικανούς να δημιουργούν, να μοιράζονται, να αγαπάνε, να προστατεύουν, να σέβονται, να εκτιμούν.

Μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας και τους λέμε ότι είναι ίσες, αξίζουν. Να διεκδικούν, να νοιώθουν ελεύθερες μέσα στη σχέση, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Οι κοινωνίες μας γύρισαν πολύ πίσω με την πανδημία. Η ζωή της γυναίκας μοιάζει να μην έχει την ίδια αξία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τη δική του ζωή ανώτερη ή να αφαιρεί τη ζωή μια γυναίκας που νομίζει ότι του ανήκει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για ‘κακιά στιγμή'”, σημειώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και καταλήγει με την επισήμανση: “Πλήρης εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης τώρα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ