Γεννηματά: Κύριε Μητσοτάκη σας ανακαλώ στην τάξη και στην αλήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

“Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να πω ότι δεν αφήνετε άνθρωπο να αγιάσει. Είπα να έρθουμε να κάνουμε εδώ μία ήπια πολιτισμένη συζήτηση, αλλά εδώ σας ακούω να μου κάνετε εμένα κριτική και στο δικό μας κόμμα για αντιπολίτευση με μαγκάλια και συσσίτια. Δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο κ. Μητσοτάκη, γιατί εσείς ξεκινήσατε το αντιμνημόνιο, σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στο Ζάππειο, τα δικά σας στελέχη και οι δικοί σας βουλευτές ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Σας ανακαλώ στην τάξη και στην αλήθεια, γιατί κάποτε σε αυτή την αίθουσα πρέπει να ακούγονται αλήθειες για την ιστορία και για το πώς φτάσαμε ως εδώ”, είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή.

“Εμείς δεν πήραμε προβλέψεις από το πουθενά για την ύφεση, αυτά τα λένε οι δικοί σας υπουργοί. Τις απαντήσεις λοιπόν για τις προβλέψεις να τις δώσετε στους υπουργούς σας και όχι σε μένα. Δεν περιγράψαμε καμία κατάσταση, σας είπαμε τι έπρεπε να έχετε κάνει. Εμείς δεν μείναμε στις διαπιστώσεις, σας είπα και πριν ότι πολύ έγκαιρα παρουσιάσαμε ολόκληρο πρόγραμμα για το τι έπρεπε να κάνουμε. Τι να το κάνω να φυλάτε τα πυρομαχικά εάν γύρω μας υπάρχουν μονάχα ερείπια; Πού θα τα ρίξετε αυτά όταν θα είναι πια αργά; Ή τελικά η προτεραιότητα σας είναι να στηριχθούν μονάχα οι λίγοι και οι ισχυροί;… Και έρχεστε και μου λέτε για το πρόγραμμα επιδότησης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας; Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μονάχα ο κ. Τσίπρας, αλλά φαίνεται ότι πολύ τη ζηλεύουν τώρα που βλέπουν ότι είναι η μοναδική λύση και ο μοναδικός δρόμος που δίνει απαντήσεις. Αλλά, η γνήσια σοσιαλδημοκρατία κ. Μητσοτάκη, δηλαδή το ΚΙΝΑΛ, παρουσίασε ένα πρόγραμμα επιδότησης εργασίας που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις και δεν θα υπάρξουν και δυσμενείς αλλαγές στους όρους σύμβασης των εργαζομένων”, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

“Είναι φανερό από τις απαντήσεις που μας δίνετε ότι είστε αποφασισμένοι να συνεχίσετε ακριβώς την ίδια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα, σε λουκέτα, σε μισή δουλειά και σε μισό μισθό. Αυτή θα είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών για τους επόμενους μήνες. Κάτω από τη μεγάλη μας πίεση αναγκαστήκατε να ανακοινώσετε επιπλέον μέτρα, αλλά τι λέει αυτό στην πραγματικότητα όταν έρχεστε στις 3 Ιουλίου να ανακοινώσετε αυτά που σας λέμε από τον Μάιο; Σημαίνει ότι αναγνωρίζετε ο ίδιος ότι αυτά που είχατε εξαγγείλει ήταν ανεπαρκή και τώρα που έρχεστε να μας τα πείτε αυτά είναι ήδη πολύ αργά…Φροντίστε τουλάχιστον αυτά που εξαγγείλατε σήμερα, τα επιπλέον, τα καθυστερημένα, να τα εφαρμόσετε. Γιατί έχουμε και αυτό το πρόβλημα, δεν φτάνει που καθυστερείτε, δεν τα εφαρμόζετε κιόλας”, ανέφερε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε:

“Χρειάζεται ρύθμιση στο θέμα των συγκεντρώσεων, ώστε το συνταγματικό αυτό δικαίωμα να μην παρεμποδίζεται αλλά και να μην αποβαίνει σε βάρος του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών και φυσικά της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Όμως άλλο ρύθμιση και κανόνας και άλλο κατάργηση. Γιατί αυτό κάνετε εσείς και πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχουν θεσμικές εγγυήσεις. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει για τα πάντα η Αστυνομία… Εμείς σας έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τις θεσμικές εγγυήσεις και τις αλλαγές που απαιτούνται να γίνουν στο σχέδιο γιατί έτσι όπως είναι δεν ψηφίζεται. Καθαρές κουβέντες. Φέρτε μας τις θεσμικές εγγυήσεις να μιλήσουμε σοβαρά. Αλλά φαίνεται ότι έχετε αλλεργία στις θεσμικές εγγυήσεις”.

“Είμαστε εδώ, το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στη συντηρητική σας πολιτική. Πάρτε το απόφαση, γιατί εμείς είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση και ασκούμε προγραμματική, μαχητική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που χρειάζεται αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ