Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες – Ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Η πολιτική σταθερότητα είναι το “κλειδί” ώστε η χώρα να μπορέσει να βγει από την κρίση, να υπάρξει ανάπτυξη και να έρθουν επενδυτές, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι στο Κίνημα Αλλαγής “το αντιλαμβανόμαστε απόλυτα και έχουμε συναίσθηση αυτής της ευθύνης”.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και ερωτηθείσα για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διευκρίνισε πως “αυτό που λέμε είναι ότι ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, εμείς δεν θα αφήσουμε αυτό όσο περνάει από το χέρι μας, να μπει η χώρα σε περιπέτειες” για να συμπληρώσει στη συνέχεια: “ξεκαθαρίζουμε ότι η χώρα δεν θα πάει στα βράχια. Εμείς την εθνική συνεννόηση την εννοούμε στην πράξη”. Όπως διευκρίνισε, “ως υπεύθυνη αντιπολίτευση μπορείς να στηρίζεις σε συγκεκριμένους τομείς” και πρόσθεσε όλα αυτά “θα τα δούμε αφού γνωρίζουμε τη δύναμη των κομμάτων”.

Αναφερόμενη πάντως στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι “αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μία ισχυρή κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτή είναι η πρότασή μας στον ελληνικό λαό”.

Ερωτηθείσα για το αν στόχος του ΚΙΝΑΛ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου είναι το διψήφιο ποσοστό, απάντησε “εμείς δεν βάζουμε ταβάνι στους στόχους μας, θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση”. Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, “ψήφος στο ΚΙΝΑΛ αυτή την ώρα είναι ψήφος εγγύηση για την ομαλότητα και τη σταθερότητα. Είναι ψήφος εγγύηση για την έξοδο από την κρίση. Εμείς μόνο μπορούμε να είμαστε το αντίβαρο απέναντι και στη συντήρηση και στον λαϊκισμό”.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα, σημείωσε ότι “στο διάστημα μέχρι τις εκλογές ένα πράγμα μπορεί να γίνει, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός να μην ζημιώσει τα εθνικά συμφέροντα με άλλες παραχωρήσεις”.

Σχολιάζοντας το “ναυάγιο” με το debate των πολιτικών αρχηγών, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: “Ο κ. Τσίπρας προσωπικά έχει πολύ μεγάλο θράσος. Αποκαλύφθηκε σήμερα ότι ήταν απολύτως προσχηματικοί οι λόγοι που ακύρωσαν το συμφωνημένο debate για την 1η Ιουλίου”. Εμείς, επισήμανε η κ. Γεννηματά, θέλαμε πάρα πολύ τη διεξαγωγή του debate και κάναμε τα πάντα για να γίνει, επισημαίνοντας πως “είχαμε πει ότι είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε νεωτερισμό, σε οποιαδήποτε ελεύθερη συζήτηση”. “Δεν έγινε, με απόλυτη ευθύνη του κ. Τσίπρα”, συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ