Γαλλικές εκλογές: Πώς “διαβάζει”η κυβέρνηση τα αποτελέσματα – Όλα όσα είπε ο Οικονόμου

Για το εάν η κυβέρνηση προβληματίζεται για την άνοδο της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές και για το ενδεχόμενο ο Εμανουέλ Μακρόν να μην παραμείνει στα Ηλύσια Πεδία ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

“Η Γαλλία είναι μια μεγάλη ιστορική ευρωπαϊκή χώρα και διαχρονικά υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες” απάντησε και  πρόσθεσε ότι “Η Γαλλία είναι μια σύμμαχος χώρα για την Ελλάδα με πολύ καθαρές θέσεις στο δίκαιο και στην ειρήνη. Ενώ η σχέση του προέδρου του Μακρόν με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη  χαρακτηρίζει η συν-αντίληψη αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες για μια σειρά από σημαντικά θέματα της εποχής μας όπως η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης”.

To προβάδισμα του Μακρόν

εκλογές Επίσης μίλησε για το προβάδισμα που είχε Μακρόν στον πρώτο γύρων γαλλικών εκλογών. “Εμείς αξιολογούμε ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι ο γαλλικός λαός έδωσε σαφές προβάδισμα στον πρόεδρο Μακρόν στον πρώτο γύρω των εκλογών και αυτό είναι υπέρ της ευρωπαϊκής σταθερότητας όπως πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο εκλογών παροτρύνουν τους ψηφοφόρους  τους να τον στηρίξουν. Και το λέω αυτό διότι το δίλημμα στον δεύτερο γύρο της Γαλλίας δεν θα είναι απλώς πολιτικό αλλά θα είναι και βαθιά υπαρξιακό και στην συγκυρία που ζούμε οι κοινωνίες, οι πολίτες, οι άνθρωποι  πρέπει με πολύ καθαρό τρόπο να στέκονται στο πλευρό της ελευθερίας και της δημοκρατίας” , τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ