Γαϊτάνης στον Realfm 97,8: Εδώ και δύο μήνες περιμένουμε την καμπάνια ευαισθητοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ για το εμβόλιο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “από τότε που διατέθηκε μαζικά το εμβόλιο, είχε μειωθεί ο δείκτης διασωληνωμένων πολιτών μας. Όταν ο ρυθμός εμβολιασμού υποχώρησε και δεν συνέχισε με τον ρυθμό που θέλαμε ώστε να φτάσουμε σε μεγαλύτερο τείχος ανοσίας, ξανά αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα τόνισε για τα sms στους ανεμβολίαστους ότι “δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός και καμία στοχοποίηση. Η Πολιτεία μέσω της άυλης συνταγογράφησης γνωρίζει από τα δεδομένα που έχουμε βάλει όπως ο ΑΜΚΑ, ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι. Μπορεί λοιπόν να έρθει σε επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι θα έρθει αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία, περιοδικά να στέλνεται ένα μήνυμα – υπενθύμιση ενημέρωσης των συμπολιτών μας”.

“Η Πολιτεία φέρνει ένα ακόμη “όπλο”, να στέλνει ένα μήνυμα υπενθύμισης και ενημέρωσης στους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό για ποιον λόγο είναι κακό;” σημείωσε.

“Είναι θέμα κουλτούρας. Το 2018, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε, το υπουργείο έκανε καμπάνια εμβολιασμού για το εμβόλιο της ιλαράς, διφθερίτιδας, που το κάνουμε σε όλα τα παιδιά, αλλά για να έχουμε τείχος ανοσίας χρειάζεται 95% εμβολιασμός. Τότε το 2018 είχαν υποχωρήσει τα νούμερα. Υπήρχε λοιπόν ένας προβληματισμός και σκεπτικισμός στην κοινωνία για τα εμβόλια, που δεν είχαμε δώσει αν θέλετε τη δέουσα προσοχή.

Αυτό το πράγμα το βλέπουμε τώρα. Ο στόχος δεν είναι να βάλουμε κανέναν απέναντι. Η Πολιτεία δεν διαχωρίζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έχει όμως την υποχρέωση αν κάποιος μένει ανεμβολίαστος για τον δικό του λόγο, να πρέπει να τον βοηθήσει, να τον θωρακίσει, να τον βοηθήσει να μην νοσήσει” περιέγραψε ο κ. Γαϊτάνης.

“Πρέπει να ενημερώσουμε και αυτό θέλει να κάνει η Πολιτεία. Θα ήθελα και τα κόμματα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο από τέλος Αυγούστου είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης και δύο μήνες μετά ακόμα την περιμένουμε” είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ