FT: Τρεις εβδομάδες προθεσμία

FT: Τρεις εβδομάδες προθεσμία

Σύμφωνα με κύριο άρθρο των Financial Times με τίτλο “Η Αθήνα ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για την συμφωνία διάσωσης”, οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν δώσει στους εαυτούς τους τρεις εβδομάδες προθεσμία μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, σύμφωνα με το άρθρο,  να περάσουν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός από το ελληνικό κοινοβούλιο, μέσα σε 15ημέρες να υπάρξει έγκριση της μείωσης για τα ελληνικά επιτόκια από τα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών και να έχουν ολοκληρωθεί όλα εγκαίρως ώστε να εκταμιευθεί η καθυστερημένη δόση 31,3 δισ. ευρώ στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου.

“Αν η Αθήνα εξασφαλίσει την ψήφο και περάσει τον νέο προϋπολογισμό 2013 την Κυριακή, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν τις μειώσεις των επιτοκίων την Δευτέρα, ξεκινώντας μια 15ήμερη αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση στα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών”, γράφουν οι Financial Times.

Ανώτεροι αξιωματούχοι δε, παραδέχονται ότι τα μέτρα δεν επαρκούν ώστε να πέσει το ελληνικό χρέος στον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020 και έτσι συζητούν και να μετακινήσουν τον στόχο στο περίπου 125% το 2022.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ