Φρουζής: Για εμένα η Novartis δεν είναι σκάνδαλο – Τι είπε για τη συνάντησή του με την Τουλουπάκη

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Η αρνητική απάντηση του στην ερώτηση για το αν η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο ξεχωρίζει από τη σημερινή κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στη Βουλή.

“Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για μένα δεν είναι σκάνδαλο” είπε ο κ. Φρουζής.

Αίσθηση προκάλεσαν όμως και οι απαντήσεις του κ. Φρουζή γύρω από το περίφημο Harvard Project το οποίο έχει καταγγελθεί ότι ήταν ο μηχανισμός εξαγοράς πολιτικών και αξιωματούχων.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι οι στόχοι του προγράμματος με κυριότερους τη μη έκδοση τιμών δύο φορές τον χρόνο και τον καθορισμό τιμής με βάση τις δύο φθηνότερες τιμές χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

“Πιέσατε τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;” ρώτησαν βουλευτές της Ν.Δ. Η απάντηση του κ. Φρουζή προκάλεσε και πάλι πολλά σχόλια καθώς ο τέως αντιπρόεδρος της Novartis είπε ότι κατ’ αυτόν η λέξη πίεση σημαίνει μάχομαι για κάτι και ότι ως εκ τούτου πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) πως τα αιτήματά του ήταν δίκαια. “Το θέμα της τιμολόγησης ήταν καυτό για εμάς” φέρεται να είπε.

Αναφερόμενος για τρίτη συνεχή ημέρα στη συνάντησή του με την κ. Τουλουπάκη ο κ. Φρουζής ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να καταθέσει αλλά και ότι έφυγε στενοχωρημένος επειδή εξέλαβε από τη στάση της εισαγγελέως ότι ήθελε στοιχεία μόνο για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο κ. Φρουζής υποστήριξε πως πήγε στην Τουλουπάκη με δυο στόχους, να καταθέσει για να μιλήσει και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί του. «θέλω να καταθέσω» της ξεκαθάρισα φέρεται να είπε ο κ. Φρουζής.

«Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγονας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει «έλα καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις». Δεν κολλάνε τα γεγονότα, έτσι εξέλαβα την στάση Τουλουπάκη» φέρεται να είπε στην Προανακριτική ο κ. Φρουζής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι» η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τα σχόλια αυτά ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Σας διάβασαν καταθέσεις;

Κ. Φρουζής: Όχι.

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Στις συναντήσεις με πολιτικούς ήσασταν μόνος με ΣΦΕΕ ή και με τον ανταγωνιστικό ΠΕΦ;

Κ. Φρουζής: Πάντα στις συναντήσεις είμαστε περισσότεροι.

Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με πληροφορίες απαντώντας σε ερωτήσεις, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πίσω από τις ενέργειες της Ελένης Τουλουπάκη, «κρύβονται» πολιτικά πρόσωπα που στόχευσαν στην εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενδεικτικός ο διάλογος που είχε με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη

Κ. Φρουζής: «Οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 φαίνεται ότι σχεδίασαν και βρήκαν και τους προστατευόμενους. Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στήσουν τη σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριο τους»

Δ. Μπιάγκης (ΚΙΝΑΛ): «Θεωρείτε ότι η κ Τουλουπάκη ενεργούσε μόνη της; Για το στήσιμο!»

Κ. Φρουζής: «Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι πολιτικοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς αντιπάλους»

Στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, επαναλάμβανε πως είχε αποκλειστικό αντικείμενο τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η Ελένη Τουλουπάκη του είπε: «Θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις για αυτά τα πρόσωπα». Εξέφρασε δε, την έκπληξή του πως αυτό δεν του τα είπε ο ανακριτής αλλά η εισαγγελέας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Ραγκούση, ο Κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως έφυγε από τη συνάντηση με την Ελένη Τουλουπάκη στεναχωρημένος επειδή κατάλαβε πως εάν δεν καταθέσει όπως ήθελε εκείνη τότε δεν θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός του.

Σλυμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες, ο κ. Ραγκούσης ρώτησε τον κ. Φρουζή εάν θεωρεί πως είναι θύμα πλεκτάνης που έστησαν οι τρεις αντιεισαγγελείς, που συνυπέγραψαν το αίτημα της Τουλουπάκη για να αποκτήσουν την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα οι συγκεκριμένοι μάρτυρες, και εάν και οι τρεις «είναι μέρος σκευωρίας εναντίον του».

Ο κ. Φρουζής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέφυγε να απαντήσει ευθέως, είπε όμως ότι θα ήθελε να είχαν φιλτραριστεί καλύτερα οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Γ. Ραγκούσης: Οι συναντήσεις με τον Τσίπρα ήταν στη βάση παράνομων αιτημάτων που είτε ετέθη σαν είτε έγιναν δεκτά;

Κ. Φρουζης: Όχι δεν υποβλήθηκε κανένα παράνομο αίτημα. Έγινε στα πλαίσια γνωριμίας και απόκτηση επαφής.

Σχολιάζοντας τον διάλογο αυτό, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως με αυτή την απάντηση του κ. Φρουζή καταρρέει η κατηγορία περί σκευωρίας Παπαγγελόπουλου.Επίσης, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο κ. Φρουζής αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνη Γεωργιάδη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Δώρας Αυγερή, μέλος της επιτροπής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα mail είχαν διαρρεύσει και από τη δικογραφία» φέρεται να είπε η κ. Αυγερή. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να αποδέχτηκε ως αληθή τα mail προς Στουρνάρα και Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως ζητούσε δουλειά.

Πηγή: Real.gr /ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ