“Φρένο” στα πάρτι σε βίλες: Έρχεται ειδική ομάδα ελέγχου – Οι καταγγελίες επαγγελματιών της Μυκόνου

Ειδική ομάδα ελέγχου ενεργοποιείται με στόχο να μπει τέλος στα παράνομα πάρτι σε βίλες, ιδίως στα νησιά. Ερώτηση για τις καταγγελίες επαγγελματικών σωματείων της Μυκόνου για παράνομα πάρτι σε βίλες του νησιού ρωτήθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. “Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές. Συρροές σημαίνουν μέτρα αναγκαστικά και μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και μεγάλη οικονομική ζημιά στις τοπικές οικονομίες εν μέσω τουριστικής περιόδου. Είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας της ευθύνες τους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Συζητάμε ήδη την αυστηροποίηση του πλαισίου που αφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι δεδομένο. Ενεργοποιείται και ειδική μονάδα ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αφορά μόνο στη Μύκονο αλλά αφορά γενικότερα όλη τη χώρα, και στην ηπειρωτική και στη νησιωτική”.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επαγγελματίες του νησιού έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται τη στιγμή που δεν γίνονται πάρτι στις επιχειρήσεις τους και ευχήθηκε αυτοί που θα επιχειρήσουν να παρανομήσουν, να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα εις βάρος της τοπικής οικονομίας για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία”.

Καταγγελίες επαγγελματιών: Τα παράνομα πάρτι σε βίλες υγειονομική βόμβα για τη Μύκονο – Να παρέμβει άμεσα η πολιτεία

Τα δύο κορυφαία Σωματεία της Μυκόνου στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης, Σ.Ε.Δ.Ε.Μ., και τη Χώρα της Μυκόνου, Σ.Ε.Ε.Χ.Ω.Μ., με κοινή ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς διαμαρτύρονται για μια ακόμη φορά για τα παράνομα πάρτι στις βίλες.

“Οι νόμιμοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι πλήττονται από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα επιπλέον πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται από αυτές τις απαγορεύσεις: Τα παράνομα πάρτι σε βίλες” αναφέρουν στις επιστολή τους.

Αναλυτικά:

Τα παράνομα πάρτι σε βίλες

Η υγειονομική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας ενώ το «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα συμβάλλει εκτιμούμε στην αύξηση του τουρισμού.

Το brand name της Μυκόνου έχει συνδεθεί και με την διασκέδαση, την οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να προσφέρουν οι νόμιμες επιχειρήσεις ενώ την προσφέρουν όσοι διοργανώνουν παράνομα πάρτι, λόγω κενών της νομοθεσίας ή και λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης.

Το θέμα της διοργάνωσης των παράνομων πάρτι σε βίλες είναι γνωστό από τις πλείστες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί από πέρσι, ενώ το έχουμε θίξει επανειλημμένως με δημόσιες ανακοινώσεις τους πριν από την έναρξη της σεζόν και τα 2 σωματεία. Κατά την προηγούμενη σεζόν, όμως, υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο που απαγόρευε την διοργάνωση ιδιωτικών εκδηλώσεων λόγω COVID-19.

Σήμερα όμως, δεν απαγορεύεται πλέον η διοργάνωση εκδηλώσεων/πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους (π.χ. βίλες), οι οποίες μετατρέπονται σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, με ηχητικές/φωτορρυθμικές εγκαταστάσεις, stage, μπαρ, σερβιτόρους, υποδοχή ακόμα και βεγγαλικά.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πάρτι στο νησί μας και διακινούνται πληροφορίες για τον προγραμματισμό πολύ μεγαλύτερων πάρτι, με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης dj’s, με τουλάχιστον 500 κάθε φορά συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή πρακτική είναι προφανές ότι οδηγεί σε απώλειες φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν υπόνοιες και καταγγελίες και για παράνομες πράξεις.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης, των νομοθετικών συμπεριλαμβανομένων, ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα πάρτι, τα οποία αποτελούν ανεξέλεγκτες υγειονομικές βόμβες και είναι πιθανόν να οδηγήσουν το νησί και τους επαγγελματίες σε νέες δυσχερείς καταστάσεις.

Μόνον οι επαγγελματίες του νησιού μπορούν να διασφαλίσουν τους κανόνες υγιεινομικής ασφάλειας, όπως έπραξαν και πέρυσι – παρά τις δραματικές οικονομικές απώλειες -, και μόνον η απελευθέρωση του ωραρίου και της μουσικής, με κανόνες, θα διασφαλίσει εντέλει ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο τα παράνομα πάρτι σε βίλες.Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Ε.Μ Ιωάννης Θεοχάρης

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Χ.Ω.Μ Ηρακλής Ζησιμόπουλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ