Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έρχεται ΚΥΑ για την καταβολή της προσαύξησης – Όσα είπε η Κεραμέως στον Realfm 97,8

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ανακοίνωσε την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 και με αναδρομικότητα.

«Έχουν κατατεθεί μελέτες για την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση των εστιών, ένα έργο που υπερβαίνει τα 24 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή δρομολογούνται 8.150 νέες κλίνες σε εστίες σε 5 πανεπιστήμια της χώρας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στη Θράκη και στη Δυτ. Μακεδονία. Τρίτον, το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα πάει στα 1.500 ευρώ και αναδρομικά – ήταν 1.000 έως τώρα. Θα γίνει η πληρωμή τώρα προσαυξημένο κατά 50% για την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, αυτό δεν είχε ανακοινωθεί. Δίνουμε αναδρομικότητα στην αύξηση του φοιτητικού επιδόματος. Και από τα 1.000 πάει στα 2.000 σε περίπτωση συγκατοίκησης μεταξύ φοιτητών. Μια πολύ γενναία θα έλεγα αύξηση» περιέγραψε και ανακοίνωσε πως η ΚΥΑ θα βγει τις επόμενες ημέρες.

«Έχει ήδη ψηφιστεί η διάταξη, έχει ετοιμαστεί η ΚΥΑ και θα δοθεί προσαυξημένο με αναδρομική ισχύ» επεσήμανε.

«Στα τρία ακριτικά πανεπιστήμια: πανεπιστήμιο Αιγαίου, πανεπιστήμιο Θράκης και Δυτ. Μακεδονίας έχουμε αυξήσει και τα εισοδηματικά όρια, μπορούν περισσότεροι να πάρουν το επίδομα» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ