Φώφη Γεννηματά: Ράγισαν καρδιές τα λόγια της Κατερίνας και της Αιμιλίας για τη μητέρα τους

Το τελευταίο «αντίο» στην Φώφη Γεννηματά λένε συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, πολιτικοί και απλός κόσμος.

Οι δύο κόρες της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα και Αιμιλία συγκλόνισαν με τα λόγια τους στους επικήδειους που εκφώνησαν για τη μητέρα τους. Και οι δύο ήταν συγκινημένες, με τη φωνή «σπασμένη» και με δυσκολία κρατούσαν τα δάκρυά τους.

Η Κατερίνα τόνισε «είμαστε σήμερα εδώ για να σου πούμε το τελευταίο «αντίο». Έφυγες νικήτρια, πάλεψες την αρρώστια μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν το έβαλες ποτέ κάτω. Παρά τον πόνο και την ταλαιπωρία, ήσουν πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάζεις ότι όλα θα πάνε καλά. Ήσουν και θα είσαι πάντα η ηρωίδα μας, η μαμά μας».

Η ίδια πρόσθεσε, «μας χάρισες στιγμές με πολλή αγάπη και πολλή τρυφερότητα που θα μείνουν πάντα στις μνήμες μας. Ήσουν δίπλα μας στις ευχάριστες στιγμές, στις επιτυχίες μας, αλλά και στις δυσκολίες. Πάντα όταν ήμουν στενοχωρημένη το καταλάβαινες και προσπαθούσες να μου φτιάξεις τη διάθεση».

Φώφη Γεννηματά - Κατερίνα

Η Κατερίνα ανέφερε επίσης ότι «ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαστε πολύ περήφανοι για εσένα. Μας έμαθες να αγωνιζόμαστε, να μην τα παρατάμε ποτέ. Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω και δεν σε φόβιζε τίποτα.

Θα μου λείψουν το χαμόγελό σου και η ενέργειά σου που γέμιζαν όλο το σπίτι χαρά. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις που κάναμε τα βράδια, τα ταξίδια και οι ετοιμασίες που κάναμε όταν είχαμε μια γιορτή στο σπίτι. Πάντα όταν ήσουν κοντά μου αισθανόμουν ασφάλεια».

Η Κατερίνα έκλεισε τον επικήδειο λέγοντας: «Με ένα βλέμμα ξέραμε τι ήθελε να πει η μία στην άλλη. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μου είχες πει πόσο πολύ μας αγαπάς. Μου κρατούσες το χέρι και εγώ με έναν κόμπο στο λαιμό έλεγα από μέσα μου «μην φοβάσαι, θα τα καταφέρει». Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα ζωντανή στις ψυχές μας. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, θα σε αγαπάμε πάντα».

Αιμιλία: Έφυγες όρθια με το κεφάλι ψηλά όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες «1,2,3 πάμε» και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια» ήταν τα πρώτα λόγια στον επικήδειο της κόρης της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλίας.

«Γιατί έτσι ήσουν, δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες γιατί μία μάχη με καθαρή ψυχή που δεν καταθέτεις τα όπλα είναι πάντα μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυπούσε στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό το χέρι το χτύπησες πολύ συχνά στη ζωή σου σαν κορίτσι, σαν γυναίκα, σαν μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν όμως ποτέ σκληρό. Ήταν απαλό και γεμάτο τρυφερότητα και ανιδιοτέλεια» τόνισε ακόμη και πρόσθεσε:

Φώφη Γεννηματά- Αιμιλία

« Ήξερες πάντα όσα ξέρει μόνο μία μάνα. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα.

Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το «family» που έλεγες όταν έμπαινες σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα από όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ. Αλλά είναι και ο οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ