Φλερτάροντας με το ατύχημα: Τουρκικά F-16 “κλείδωσαν” ελληνικό F-16 νότια του Καστελλόριζου – BINTEO

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η χθεσινή… επέλαση των 8 ελληνικών F-16 στην Κύπρο άφησε πολλά τραύματα στην τουρκική αεράμυνα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προσπαθούν με επικοινωνιακή αντεπίθεση να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Και τα ασυμμάζευτα είναι τα εξής: 6 ελληνικά F-16 κατάφεραν να πετάξουν κάτω από τα ραντάρ, τρυπώντας κάθε αεράμυνα και φθάνοντας χωρίς να τους αντιληφθούν την Κύπρο. Ξαφνικά είδαν 6 ίχνη στα ραντάρ τους όταν “άπλωσαν” από τον κλειστό σχηματισμό που πετούσαν, λίγο πριν την Πάφο.

Στην επιστροφή, οι Τούρκοι που στο μεταξύ απογείωσαν 6 αεροσκάφη (2 ζευγάρια από το αεροδρόμιο του Νταλαμάν κι ένα ζεύγος από την Κονια) και ένα ιπτάμενο τάνκερ, είχαν στήσει καρτέρι για την 6άδα, την οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr δεν κατάφεραν να πλησιάσουν ποτέ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές πρόκειται για το ζεύγος των F-16 που είχε απογειωθεί για αντιπερισπασμό από το Καστέλι της Κρήτης, το οποίο “τράβηξε” επάνω του τους Τούρκους, καταφέροντας να τους παρασύρει σε μία αερομαχία άνευ περιεχομένου και η 6άδα να επιστρέψει χωρίς καν να τους αντιληφθούν και πάλι. Στις εικόνες που δίνει επίσημα η Τουρκία στην δημοσιότητα τα τουρκικά F16 φαίνονται να «κλειδώνουν» σε αερομαχία ένα ελληνικό F-16 σε περιοχή πολύ νότια του Καστελλόριζου. Αν και δεν υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που να προσδιορίζουν τον χρόνο λήψης, εντούτοις θεωρείται ως «αυθεντικό».

Με αυτό το βίντεο, το τουρκικό υπουργείο άμυνας προσπαθεί να “γυρίσει” επικοινωνιακά το απόλυτο επιχειρησιακό φιάσκο. Ένα καίριο πλήγμα που τους επέφεραν τα “γαλάζια φτερά” υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, που χθες βρισκόταν καθ’ όλη την διάρκεια της επιχείρησης στο ΕΘΚΕΠΙΧ, μαζί με τους Αρχηγούς των Επιτελείων.​

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ