«Φλερτάρει» με Διαμαντοπούλου ο Λοβέρδος

«Φλερτάρει» με Διαμαντοπούλου ο Λοβέρδος

Στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε πολιτικό «άνοιγμα», στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η Α. Διαμαντοπούλου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ: ένας ιδιόρρυθμος δικομματισμός», τόνισε την ανάγκη αναδιάρθρωσης και των δύο κομματικών πόλων και άσκησε κριτική για την σημερινή κατάσταση αναφέροντας ότι συνεχίζεται το κεκτημένο της εκλογικής πλάνης.

Βασικό πρόβλημα, όπως είπε, είναι η αξιοπιστία του κάθε κόμματος και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να κριθούν.

«Είμαστε πολύ κοντά στα θεσμικά θέματα» της απάντησε με νόημα ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι τον Ιούλιο του 2013 ανοίγει το ενδεχόμενο αλλαγής του Συντάγματος, μια αναθεώρηση που χρειάζεται προσοχή καθώς θα ξεκινήσει με αυτή τη Βουλή η οποία είναι προτείνουσα αλλά που θα την πραγματοποιήσει η επόμενη.

Ο Α. Λοβέρδος επισήμανε ότι στην ελληνική Βουλή υπάρχει, δικομματισμός με δύο τάσεις, αλλά όλα λειτουργούν με τον παλιό τρόπο. “Ένας δικομματισμός που δεν είναι χρήσιμος αλλά κακέχτυπο που πρέπει να σπάσουμε, ενώ ένας άλλος δικομματισμός είναι υπό διαμόρφωση”, όπως ανέφερε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ