Φίλης στον Realfm: Μετεξεταστέα η τηλεκπαίδευση – Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από ψέματα

“Πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον πώς και όχι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, διότι όπως έκλεισαν έτσι φαίνεται ότι θα ανοίξουν” αναφέρει ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η τηλεκπαίδευση δεν πήγε καλά παρά το γεγονός ότι έδωσαν αγώνα οι καθηγητές, αβοήθητοι χωρίς επιμόρφωση, χωρίς εφοδιασμό με τα αναγκαία τεχνικά μέσα. Οι γονείς δίπλα στα παιδιά. Τα μισά παιδιά δεν είχαν δυνατότητα να μπουν με κανονικό τρόπο στην τηλεκπαίδευση, κανονικό εξοπλισμό” περιέγραψε.

“Η τηλεκπαίδευση έμεινε μετεξεταστέα” σημείωσε.

Αναφορικά με την Cisco σχολίασε ότι “πέρσι τον Απρίλιο ζήτησα από την κ. Κεραμέως να καταθέσει τη σύμβαση στη Βουλή. Το αρνήθηκε. Έπειτα από μερικούς μήνες το ζήτησε το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, το αρνιόταν επίμονα. Μέσα στο Φθινόπωρο είπε “ελάτε στο γραφείο να σας την δείξω”. Να λοιπόν γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα, γιατί η κ. Κεραμέως αρνιόταν να δημοσιοποιήσει μια σύμβαση που ήταν υποχρεωμένη να ανέβει και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δεν το έκανε. Επικαλείται ότι ήταν δωρεάν, τώρα αποκαλύπτονται όλα. Ήταν υπό δοκιμή, οι γραμμές που πήρε ήταν δοκιμαστικές, ήταν γραμμές προμόσιον της εταιρείας στο ελληνικό κοινό, δεν ήταν γραμμές κανονικό. Γι’αυτό και έπεφτε το σύστημα”.

“Τελικά έκανε προμόσιον δωρεάν η Cisco μέσω του ελληνικού δημοσίου στο ελληνικό κοινό και τώρα πληρώνεται. Δύο εκατομμύρια για ένα χρόνο για 154.000 συνδέσεις, από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2” σημείωσε.

“Έπρεπε να πληρώσει από την αρχή πέρσι και να πάρει κανονικές γραμμές. Κανονικά θα έπρεπε να είχε φτιάξει το δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης” συμπλήρωσε.

“Πότε κατάλαβε η κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να αγοράσει γραμμές;” τόνισε.

“Το δεύτερο μείζον θέμα έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών. Εγώ πέρσι, συγχωρέστε μου το “εγώ” αλλά αισθάνομαι και προσωπικά θιγμένος από την συμπεριφορά της κ. Κεραμέως, έφερα στη Βουλή ένα στικάκι με το οποίο αποδείκνυα ότι υπήρχε παραβίαση των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών στην Αιτ/νία. Μου απάντησε ότι είναι φαντασιώσεις, δεν απάντησα αμέσως. Πήγα στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και με δικαίωσε. Αυτό σε μεγαλύτερη διάσταση είναι πιθανό να έχει υπάρξει σε όλο το μήκος και το πλάτος της τηλεκπαίδευσης, πρέπει να ερευνηθεί. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και πρέπει να διευρευνηθεί και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από ψέματα” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ