Φίλης στον Realfm 97,8: Οι Τούρκοι ήθελαν νεκρούς στα ναυάγια – Γνώριζαν πού τους έστελναν

Ο διδάκτωρ γεωπολιτικής και αναλυτής ειδικών θεμάτων, Γιώργος Φίλης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δήλωσε για το ναυάγιο «Οι Τούρκοι έβαλαν μόνο γυναίκες με τέτοιο καιρό σε τέτοιο μέρος. Οι άνθρωποι που το έκαναν ήθελαν νεκρούς, ήθελαν πνιγμένους, είναι ξεκάθαρα».

«Έγιναν ενσυνείδητα, γνώριζαν πού τους έστελναν, γνώριζαν τον καιρό και γνώριζαν ότι θα υπήρχαν πολλά θύματα. Εγώ θα το πάω λίγο πιο πίσω στην ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ο Ερντογάν κάνει μονίμως δολοφονία χαρακτήρα χωρών στον ΟΗΕ, πριν μερικά χρόνια έκανε για το Ισραήλ την ίδια τοποθέτηση που έκανε για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Η Τουρκία το κάνει ενσυνείδητα και σταδιακά θα μας πιέσει με το μεταναστευτικό. Στον Έβρο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Ερντογάν είναι στα μάτια τουλάχιστον του μουσουλμανικού κόσμου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που κάνει εγκλήματα. Είναι ξεκάθαρη εργαλειοποίηση αυτό που συμβαίνει» σημείωσε.

«Ή θα πάμε σε μια τεράστια κωλοτούμπα του κ. Ερντογάν που δεν θα ξέρει πώς να διαχειριστεί στο άμεσο μέλλον ή θα περάσει με τον έναν ή άλλον τρόπο σε κάποιο θερμό επεισόδιο. Θεωρώ μεγαλύτερη την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου παρά να ξεφουσκώσει αυτό απότομα. Εκτός αν συμβεί κάτι έκτακτο στην περιοχή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε κάποιου είδους θερμό επεισόδιο, αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία είναι να οδηγήσει την Ελλάδα μέσω του στρατιωτικού καταναγκασμού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να πάρει αυτά που θέλει. Φυσικά, είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας» περιέγραψε ο κ. Φίλης.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε χάραξη ΑΟΖ μονομερώς μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και να καταθέσουμε τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ