Φίλης στον Realfm 97,8: Δεν θα άνοιγα τα μαγαζιά – Η πανδημία δεν έχει φύγει

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, δήλωσε ότι “πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Το θέμα που αφορά τα ράφια στα σούπερ μάρκετ, εκεί πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιτροπή ανταγωνισμού, πρέπει να υπάρξει επιλεγμένα μείωση σε ορισμένα είδη ευρείας κατανάλωσης” πρόσθεσε.

“Το θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας δεν είναι μόνο ζήτημα δημοσιονομικών μέτρων. Είναι και θέμα ενίσχυσης αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, που σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού. Αντέχει η οικονομία να αυξηθεί; Βεβαίως και αντέχει” ανέφερε ο κ. Φίλης.

Αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα απάντησε ότι “Προσωπικά, δεν θα άνοιγα τα μαγαζιά όπως τώρα ακούμε ότι θα γίνει, διότι είναι χωρίς αντιπαροχή αυτή η ρύθμιση που γίνεται και πιστεύω ότι πρέπει να τα κρατήσουμε λίγο ακόμα. Όπως γίνεται με την απαγόρευση των καρναβαλιών να κρατήσουμε και τώρα και την εστίαση σε ένα επίπεδο προστασίας διότι είμαστε σε φάση που η πανδημία δεν έχει φύγει. Έχουμε 80-100 νεκρούς κάθε ημέρα και το σύστημα υγείας πιέζεται. Άρα γιατί βιαζόμαστε; Για ποιον λόγο;”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ