Φίλης στον Realfm 97,8: Δεν είναι υπεράνω κριτικής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

“Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη απελευθέρωση στον χώρο της εργασίας που έχει φτάσει σε σημείο ασυδοσίας σε βάρος των εργαζομένων” αναφέρει ο Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με τη δήλωσή του για την φωτογραφία της Προέδρου της Δημοκρατίας μπροστά στον φράχτη του Έβρου απάντησε ότι “νομίζω και η ίδια η κυρία Πρόεδρος με τη στάση της αυτή εξ αντικειμένου, δεν θέλω να μπω σε προθέσεις, κατέφυγε σε αυτό. Γιατί αν κάποιος θέλει και σωστά να στείλει μήνυμα αποφασιστικής υπεράσπισης των ελληνικών συνόρων απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, απέναντι στα σχέδια του Ερντογάν, τότε είναι απλό, όλοι οι Έλληνες Πρόεδροι της Δημοκρατίας πηγαίνουν στα φυλάκια που είναι ο στρατός, οι άνθρωποι που φρουρούν τα σύνορα, χαιρετάς και στέλνεις το μήνυμά σου”.

“Πρέπει να καταλάβουμε τι εξυπηρετεί κάθε πράγμα. Ο τοίχος σε 20 χλμ σε μια μεθόριο που είναι 200 χλμ στον Έβρο, δεν αντιμετωπίζει το θέμα. Έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι αυτός ο συμβολισμός. Θυμάστε ότι πήγε να γίνει προέκταση για ένα πλωτό τείχος στο Αιγαίο. Ξοδεύτηκαν 500.000 ευρώ. “Ναυάγησε” το πρώτο τείχος. Η αντίληψη του τείχους, του διαχωρισμού με αυτόν τον τρόπο, έχει να κάνει περισσότερο με το εσωτερικό παρά με το εξωτερικό. Στα σύνορά μας στον Έβρο πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα οποιoσδήποτε έρχεται και δηλώνει πολιτικός πρόσφυγας να υποβάλλει αίτηση για άσυλο στη χώρα, και να κρίνει η Ελλάδα αν τον δέχεται ή όχι. Όταν κλείνεις τα σύνορα και δεν έχεις τη δυνατότητα να εφαρμόσεις αυτή τη διεθνή υποχρέωση, είναι μια αρνητική εξέλιξη” τόνισε.

“Λύπη εξέφρασα για τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία άλλωστε ψήφισα και έχω κάθε δικαίωμα, και εξ αυτού του λόγου ότι έχω συναίνεση στην εκλογή της, να ασκώ κριτική. Δεν είναι υπεράνω κριτικής η κυρία Πρόεδρος. Λυπούμαι διότι η συζήτηση για το θέμα των προσφύγων γίνεται με τέτοιους όρους στη χώρα μας. Έχουμε 25.000 παιδιά που δεν έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης; Μόνο 1.700 πήγαν και όχι λόγω της πανδημίας επειδή είναι κλεισμένα στα camp” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ