Φίλης: Δεν εξοικονομήσαμε ώρες αλλά τις αυξήσαμε – ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά έδωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης, σε μήνυμά του εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.

Στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα παρευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Σήμερα κρίνουν οι γονείς και οι μαθητές», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «Δεν εξοικονομήσαμε ώρες, αυξήσαμε τις ώρες, διότι σε όλη την Ελλάδα πια, θα υπάρχει ένα σχολείο ενιαίου τύπου. Όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα έχουν μαθήματα καλλιτεχνικά, πληροφορική, αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού, θεατρική αγωγή».

Ο κ.Φίλης στη συνέχεια τόνισε: «Όποιες επιλογές έγιναν, δεν έγιναν για να υπάρξει μείωση των ωρών, για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά για παιδαγωγικούς λόγους. Το επτάωρο κάθε μέρα σε ορισμένα σχολεία της χώρας, στο 1/3 περίπου των δημοτικών σχολείων της χώρας, είχε, κατά τη γνώμη μας αρνητική επίπτωση. Ήταν μία υποβαθμισμένη έβδομη ώρα, που δεν μπορούσαν τα παιδιά να αφομοιώσουν πολλά πράγματα. Δεν θέλουμε λοιπόν αντιπαιδαγωγικού τύπου επιλογές. Θέλουμε επιλογές που να σέβονται το παιδί και αν το βοηθούν να χαίρεται τη γνώση».

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ:

Διαβάστε επίσης:

Οι ευχές της Όλγας Γεροβασίλη για τη νέα σχολική χρονιά

Γενικός Γραμματέας υπουργείου Παιδείας: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς σημαντικά κενά

Πρώτη μέρα στο σχολείο με πολλές αλλαγές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ