“Φιλική” προειδοποίηση Ολάντ

Ως “φίλος της Ελλάδας”, όπως είπε ο ίδιος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στο MEGA, προειδοποίησε ότι “αν δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις τους τότε θα υπάρξουν χώρες που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη”.

“Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες τςη Ευρωζώνης ως ρήξη”, επισήμανε.

“Έχουμε  Σύνοδο Κορυφής  στα τέλη Ιουνίου όπου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, εάν η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της”, τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ και συμπλήρωσε:

“Τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί δε σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Επικαλέστηκα ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαικά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για ανάπτυξη της Ελλάδας”. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι σέβεται τον ελληνικό λαό. “Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου”, είπε. “Πρέπει όμως”, συνέχισε “να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδος”.

“Αν δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάπτυξης, τότε θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη”, τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.  Δείτε το βίντεο το MEGA 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ