Φαρμάκης στον Realfm 97,8: Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου φέρνει ζωή

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 δήλωσε για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου ότι “αυτό που λέμε συνήθως είναι ότι οι σύγχρονοι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη. Για εμάς εδώ στην Δυτική Ελλάδα αυτό το έργο έχει ακόμα αξία γιατί είναι αλήθεια ότι ο δρόμος αυτός μας κόστισε κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο”.

“Η Περιφέρειά μας είναι ταλαιπωρημένη με σοβαρή υστέρηση σε επίπεδο ΑΕΠ και σε επίπεδο εργασίας – έχουμε τεράστια ποσοστά ανεργίας – και η συγκυρία του COVID ήρθε και μετά η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε, που δείχνει ότι δυστυχώς δεν σταματάνε οι κρίσεις. Η κρίση δεν χτυπάει με την ίδια ένταση όλες τις περιοχές. Στη δική μας ήδη ευάλωτη και πληττόμενη Περιφέρεια το ζήτημα των ανατιμήσεων στα αγροτοεφόδια είναι το πιο σημαντικό για εμάς” τόνισε.

“Ενισχύσαμε περίπου 1.800 επιχειρήσεις και στις 3 περιφερειακές ενότητες που αποτελούν την Περιφέρειά μας” πρόσθεσε.

“Είναι μια τεράστια ευκαιρία για την περιοχή μας, που θα την βγάλει από την αφάνεια που προκύπτει από την έλλειψη προσβασιμότητας. Παράλληλα με αυτό το έργο, με 30 εκατ. ευρώ θα ξεκινήσουν άμεσα, υπάρχει ανάδοχος, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στον υφιστάμενο δρόμο, ο “εθνικός μας μινώταυρος” που τον λέω εγώ, που μας στοιχίζει καθημερινά σε ανθρώπινες ζωές” επεσήμανε.

“Αυτός ο δρόμος, ενώ όλοι οι άλλοι φέρνουν ανάπτυξη, φέρνει ζωή” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ