«Φάουλ» του ΥΠΕΞ

Του Ανδρέα Γεραλή

Ως κίνηση που δημιουργεί «κενό» σε έναν ευαίσθητο τομέα της ελληνικής δραστηριότητας στο διεθνές διπλωματικό στερέωμα χαρακτηρίζουν έμπειροι διπλωμάτες την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να μην ανανεωθεί το διπλωματικό διαβατήριο της πρέσβειρας εκ Προσωπικοτήτων Γιάννας Αγγελοπούλου.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο τρόπος χειρισμού του συγκεκριμένου θέματος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και κριτική από στελέχη που του αποδίδουν ότι χειρίστηκε την υπόθεση με προχειρότητα. Από το 1998 μέχρι τον Μάρτιο του 2017, όταν και γνωστοποιήθηκε η τελική απόφαση του υπουργείου, η κ. Αγγελοπούλου είχε πραγματοποιήσει μια σειρά από συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες, προσφέροντας υπηρεσίες στην ελληνική πολιτεία, χωρίς ποτέ να ζητήσει οτιδήποτε. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η Ελλάδα αναζητεί ισχυρούς συμμάχους και ικανά στελέχη, διπλωματικά αποδυναμώνεται, στερούμενη μια διεθνή προσωπικότητα με αναφορές στο σύνολο του δυτικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά συνομιλητές της, η ίδια παραιτήθηκε από την αμοιβή της τον Ιανουάριο του 2013, βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε, ενώ και προηγουμένως τη διέθετε σε κοινωνικούς σκοπούς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.