Φάμελλος στον Realfm 97,8: Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος που χώριζαν τους λαούς μας

“Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσουν πληγές του παρελθόντος, να κλείσουν αλυτρωτισμοί, μίση, έριδες και διχόνοιες που χώριζαν δυστυχώς λόγω και ακροδεξιών εκφράσεων στη γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια τους λαούς μας”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια.

“Αυτή η προσβολή της ιστορίας του Μέγα Αλέξανδρου, της Μακεδονίας, του Ήλιου της Βεργίνας και της αμφισβήτησης των νόμων ήταν σημαντική και πρέπει να κλείσει με έναν ομαλό τρόπο”, δήλωσε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

“Οι επιχειρήσεις οι ελληνικές δούλευαν επάνω σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και όταν ξεκινήσαμε τη συζήτηση οι εξαγωγείς της Θεσσαλονίκης μου έλεγαν προσέξτε μην δημιουργήσετε πρόβλημα γιατί εμείς είμαστε εκεί και θέλουμε να συνεχίσουμε και μπορούμε να πετύχουμε και πάρα πολλά στους γείτονες, μας θέλουν και ‘εξαρτώνται’ από εμάς. Τώρα πλέον τα πράγματα γίνονται πιο θεσμικά, υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η συμφωνία σε ανώτατο συμβούλιο που θα υπογραφεί και κυρίως αυτή για την αμυντική συνεργασία, το ότι δηλαδή η Ελλάδα θα υπογράψει τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και όσον αφορά τον έλεγχο του εναέριου χώρου, αλλά και τα δύο νέα συνοριακά σημεία τα οποία ανοίγουν στις Πρέσπες και στους Προμάχους”.

“Εγώ περιβαλλοντικά πρέπει να σας πω ότι δύο μεγάλα ζητήματα που είναι η λίμνη των Πρεσπών και το πάρκο των Πρεσπών έχει κατοχυρωθεί με διεθνή συνθήκη. Υπογράψαμε τη συμφωνία αυτή την εγκρίναμε και στην ελληνική Βουλή και θα έχουμε πλέον ένα διασυνοριακό περιβαλλοντικό πάρκο μεγάλη σημασίας, σχεδόν παγκόσμιας. Το δεύτερο είναι ο Αξιός, η διαχείριση αποβλήτων στους γείτονες και η εκβολή του Αξιού στον Θερμαϊκό”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ