Φάμελλος στον Realfm 97,8: Στο επίπεδο της λογικής είναι όλα έτοιμα για απόφαση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Στις προσδοκίες του ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

O Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας στο ερώτημα εάν ελπίζει ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου υπάρχει η ελπίδα για λύση ή έστω και για μια θετική διατύπωση που θα υπόσχεται λύση στο θέμα του χρέους ή οι γερμανικές εκλογές είναι το ορόσημο μετά το οποίο θα απελευθερωθούν οι εξελίξεις ανέφερε: “Δεν είμαι σίγουρος μήπως τελικά οι γερμανικές εκλογές βοηθήσουν και σε μία λύση της τελευταίας στιγμής, γιατί δεν είναι μόνο η ανάγνωση που είχε ο κ. Σόιμπλε, ότι όσο επιμένει και φαίνεται αυστηρός στο χρέος των Ελλήνων θα κερδίζει εκλογικούς πόντους. Μπορεί να είναι και το αντίθετο. Άρα, μην είμαστε απόλυτα σίγουροι για το πως θα επηρεάσουν οι εκλογές. Οι εκλογές της Γερμανίας μπορούν να επηρεάσουν και αρνητικά και θετικά. Παίρνουν και βγάζουν συμπεράσματα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και από τις υπόλοιπες εκλογές. Και από το τι έγινε στη Γαλλία και από το τι έγινε στην Αγγλία. Δεν είναι όλα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη, στην αντίδραση και στη στάση των πολιτών. Κι αυτό θεωρώ ότι είναι καλό γιατί πιέζει τους πολιτικούς να είναι και πιο ώριμοι και να μην έχουν στερεότυπα και αγκυλώσεις, γιατί από τη μεριά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνουμε στερεότυπα και αγκυλώσεις που δεν συνεισφέρουν σε τίποτα στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην ευρωπαϊκή προοπτική”.

Και πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Όμως εδώ μας ενδιαφέρει τι κάνει η χώρα μας. Θεωρώ ότι με βάση τη συγκυρία των πολιτικών συσχετισμών, τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά όργανα, τα τεχνοκρατικά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση, του δημοσιονομικού πλεονάσματος, αλλά και της διάθεσης της κοινής γνώμης, όλα αυτά συνηγορούν ώστε να έχουμε λύση από το Eurogroup. Δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός παράγοντας ο οποίος θα μπορούσε να πει ότι δεν μπορεί να ληφθεί η απόφαση. Στο επίπεδο της λογικής, απλά, είναι όλα έτοιμα για απόφαση στις 15″.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ