Φάμελλος στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε νέα πιθανά υπερκέρδη

Ο βουλευτής και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή, ότι “η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής την συμπεριλαμβάνει στο κυμαινόμενο τιμολόγιο που θα ανακοινώνει ο κάθε πάροχος στο τέλος του μήνα. Άρα οι πολίτες θα πρέπει να ψάχνουν όλους τους παρόχους στο τέλος του μήνα για να βρίσκουν τα φθηνότερα τιμολόγια”.

“Οι τιμές θα είναι ψηλά, για να ζητάει η κυβέρνηση και να προαναγγέλλει 1,6 δισ. επιδοτήσεις σημαίνει ότι θα έχουμε υψηλές τιμές στους λογαριασμούς” σχολίασε.

“Ένα άρθρο του νομοσχεδίου λέει ότι ο κ. Σκρέκας θα καθορίζει την ανώτατη τιμή στην οποία θα μπορεί να πουλάει η κάθε τεχνολογία. Εδώ υπάρχει ένα κενό. Πρώτον ότι καθορίζεται με απόφαση υπουργού και δεύτερον ότι δεν ορίζει τον ανώτατο συντελεστή κέρδους. Άρα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε νέα πιθανά υπερκέρδη” υπογράμμισε.

“Διορισμένα διοικητικά συμβούλια από τη ΝΔ αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών και το βλέπουν όλοι στους λογαριασμούς τους” συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% σε όλους τους παραγωγούς ενέργειας, σήμερα καταθέτουμε στην Βουλή τροπολογία. Η ρύθμιση θα ήταν υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων όπως έχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.