Φάμελλος στον Realfm 97,8: Δεν έχουμε καμία “λευκή επιταγή” απέναντι στην κοινωνία – Δεν εκλέγεται ποτέ πρόεδρος με προθεσμία

«Υπάρχει απόφαση να ενισχύσουμε την συλλογικότητα στο ανώτατο επίπεδο, το οποίο έχει και απόλυτη καταστατική πρόβλεψη και περιλαμβάνεται και στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Τα μέλη του κόμματος χθες το συνέδριο μας ζήτησαν δύο πράγματα, να μην μπούμε σε μια νέα δίνη εσωστρέφειας, άρα να υπάρχει ενότητα και να υπάρχει και συλλογικότητα» πρόσθεσε.

«Το 50% των ομιλιών και των τοποθετήσεων αφορούσαν το πρόγραμμα, τις θέσεις μας και τι έχουμε να προτείνουμε για την χώρα και την κοινωνία» είπε ο κ. Φάμελλος.

«Να κάνουμε κριτική για την μονομερή μετάδοση» σχολίασε στη συνέχεια. «Δεν είναι παραπολιτική η ηγεσία ενός κόμματος, είναι δημοκρατία. Δεν διαφωνώ μαζί σας στο ότι δεν είναι δείγμα ούτε σοβαρότητας ούτε επάρκειας για ένα κόμμα εξουσίας να θέτει ανά 4 ή 5 μήνες ζήτημα είτε ηγεσίας είτε ερωτήματος προς τη βάση με δημοψηφίσματα. Πρέπει να έχουμε και για να την μεταδώσουμε σοβαρότητα και επάρκεια προς την κοινωνία» συμπλήρωσε.

«Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν απρόκλητες, δεν ήταν δηλαδή κεραυνός εν αιθρία, δεν στερούνται βάσης όσον αφορά στα πραγματικά θέματα. Όμως τα μέλη του συνεδρίου επέλεξαν ότι προέχει να  μην έχουμε νέα δίνη εσωστρέφειας και ενωμένοι να λύσουμε τα προβλήματα στα όργανα με αναβαθμισμένη την συλλογικότητα» διευκρίνισε.

«Απέναντι στην κοινωνία δεν έχουμε “λευκή επιταγή”, ούτε το κόμμα, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές. Δεν έχουμε καμία “λευκή επιταγή” απέναντι στην κοινωνία. Δεν εκλέγεται ποτέ πρόεδρος με προθεσμία» επεσήμανε στη συνέχεια.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ