Εξηγήσεις από την τρόικα ζητά ο Ανδρουλάκης

Εξηγήσεις από την τρόικα ζητά ο Ανδρουλάκης

 

Πυρά κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα των πλειστηριασμών.

“Πιστεύω ότι πρέπει να βγει δημοσίως η τρόικα να μας πει με ποια επιχειρήματα πιέζει την κυβέρνηση στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Γιατί δεν βλέπω κάτι λογικό σε αυτή τη στρατηγική. Δεν θέλουμε με τίποτε να ανοίξει το θέμα αυτό γιατί δε βοηθάει ούτε την οικονομία, ούτε τους Έλληνες πολίτες. Θα  έχουμε μια βίαιη και άδικη αναδιανομή. Θα έρθουν τα χρήματα απ’ έξω και θα αγοράσουν σε πολύ χαμηλές αξίες την πρώτη κατοικία χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση.

“Ο νόμος που κατατέθηκε πριν τρία χρόνια, προστάτευσε  τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά για όλο αυτό το διάστημα που περνάμε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Τον νόμο αυτόν που τώρα δήθεν υπερασπίζεται, τότε δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται προστασία για την πρώτη κατοικία, τους αδύναμους και τους μεσαίους και η στάση μας σε αυτό θα είναι κάθετη.  Έχουμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία όπως τότε που θεωρήσαμε ότι η χώρα είναι σε ασφαλές λιμάνι, όντας στη ζώνη του ευρώ” υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Υπουργός Οικονομικών για το βάρος της φορολόγησης ” Δεν πρέπει απλοϊκά να συγκρίνουμε τη φορολόγηση των Ελλήνων με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Οι παροχές του κοινωνικού κράτους στην κεντρική Ευρώπη είναι σε άλλο επίπεδο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η  “οικονομική ελίτ της χώρας όφειλε να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη, προσφέροντας περισσότερα σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Δηλαδή, αν αυτοί που είχαν πάει τα λεφτά τους στο εξωτερικό τα έφερναν πίσω στις ελληνικές τράπεζες, θα είχαμε μια άλλη οικονομική κατάσταση”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ