Εξεταστική: Πρώτος στη λίστα ο Παπακωνσταντίνου

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο αναμένεται να καταρτιστεί η λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με το ενδεχόμενο να μένει ανοικτό ακόμα για κλήτευση πρώην Πρωθυπουργών και πρώην υπουργών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ένας από τους πρώτους που αναμένεται να κληθούν ενώπιον των μελών της Επιτροπής θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

“Στην απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορές για το Μνημόνιο, που αξίζει να διερευνηθούν” δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας. 

“Στόχος της εξεταστικής είναι να λάμψει η αλήθεια χωρίς να υπάρξει καμία συγκάλυψη και καμία στοχοποίηση προσώπων” τόνισε ο πρόεδρος της εξεταστικής, ενώ αναφερόμενος στην λίστα μαρτύρων ξεκαθάρισε ότι: “Καλούμε τους μάρτυρες για να μας διαφωτίσουν, η κλήτευση δεν συνδέεται με καμία είδους ενοχή” επισημαίνοντας ότι “δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις”. 

Έξαλλου, επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι κατά την έναρξη των εργασιών να κληθούν τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο κατά την περίοδο της υπογραφής του πρώτου μνημονίου, ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης φαίνεται να πιέζουν, ώστε οι εργασίες της επιτροπής να επεκταθούν και μέχρι σήμερα, δηλαδή μέχρι την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η χειραψία του Τσίπρα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ