“Έξαλλος” ο Χαρδούβελης με την διαρροή του mail

“Έξαλλος” ο Χαρδούβελης με την διαρροή του mail

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Γκίκας Χαρδούβελης από την «διαρροή» του απαντητικού mail προς τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ αρκετά στελέχη του οικονομικού επιτελείου κάνουν λόγο για «αλητεία» από πλευράς της τρόικας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Μία λέξη ακουγόταν όλη την ημέρα στο Μέγαρο Μαξίμου: ‘αλητεία’. Μιλούσαν για τη διαρροή του κειμένου των ελληνικών προτάσεων προς την τρόικα: ‘Χτύπημα κάτω από τη μέση, η αλητεία τους δεν έχει όρια’ έλεγε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: ‘Οι απαντήσεις στα αιτήματα της τρόικας βρίσκονταν μόνον σε δύο υπολογιστές. Στον υπολογιστή του Στ. Παπασταύρου και στον υπολογιστή του Γκίκα Χαρδούβελη. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τις άφησαν να διαρρεύσουν. Συνεπώς ποιος το έκανε;’ διερωτήθη ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο οποίος προχώρησε ακόμη ένα βήμα: ‘Πρόκειται για πισώπλατο μαχαίρωμα και περιφρόνηση προς τις απαντήσεις μιας εκλεγμένης κυβέρνησης’.

Υπάρχει όμως και άλλο παρασκήνιο. Όταν η ελληνική πλευρά έστειλε τις απαντήσεις στην τρόικα (αποτελούμενες από 48 σελίδες) οι τροϊκανοί απλώς απάντησαν: ‘Λάβαμε το υπόμνημά σας και θα απαντήσουμε’. Πέραν τούτου ουδέν. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν απαντήσει και κυρίως το ότι δημοσιοποίησαν το ελληνικό email κάνει την ελληνική πλευρά να πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία στους κόλπους της τρόικας: ‘Πιθανόν να τσακώνονται μεταξύ τους, ή ακόμη το πιο πιθανό είναι να τσακώνονται οι δύο με τον Ινδό του ΔΝΤ, που εμφανίζεται πιο σκληρός και θέλει μέτρα συνεχώς’ είπαν».

 

Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ