Έξαλλος ο Σαλμάς με τα 5ψήφια του ΕΟΠΥΥ

Έξαλλος ο Σαλμάς με τα 5ψήφια του ΕΟΠΥΥ

To σχέδιο ανασυγκρότησης του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας τις  66  δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του Οργανισμού. Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το κόστος των πενταψήφιων τηλεφώνων του ΕΟΠΥΥ.

“Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού  και αίρω την πολιτική μου στήριξη στους διαγωνισμούς αυτούς. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς αναφερόμενος στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση των διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων. “Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ  για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο και να δίνουμε  τα ίδια χρήματα για  για ένα άλλο μηχάνημα  σύγχρονο”, τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό  που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας. “Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode”, υπογράμμισε.

“Ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του. Στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος”, κατέληξε ο Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του Οργανισμού. 

 

Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις του ΕΟΠΥΥ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ