Ευάγγελος Αποστολάκης: Το παρασκήνιο της υπουργοποίησής του

Το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε στις 11 το πρωί της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Πρόκειται για όνομα – έκπληξη καθώς προέρχεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπήρξε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, για τη συγκεκριμένη επιλογή προηγήθηκε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μεταξύ στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κ. Δημητριάδη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Τσίπρα, του κ. Καλογήρου.

Σε αυτή την επικοινωνία δεν ζητήθηκε συναίνεση, καθώς ο κ. Αποστολάκης είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αλλά υπήρξε μόνο “θεσμική ενημέρωση” σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού και την αποδοχή της, όπως αναφέρεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Ευάγγελος Αποστολάκης

Αποστολάκης

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποστολάκης: Τι λέει το Μαξίμου για την επιλογή του

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι “ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019”.

“Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

To άγνωστο τηλεφώνημα που έκανε ο Αποστολάκης στον Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από μια εβδομάδα, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι έχει δεχθεί πρόταση από την κυβέρνηση για να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί συναίνεση, αλλά εξαγορά.

Το “καρφί” του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αποστολάκη

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η παρακάτω αναφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ανασχηματισμό.  “Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με την πρόφαση της δήθεν συναίνεσης” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωση, “φωτογραφίζοντας” εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Αποστολάκη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.