Εύα Καϊλή: Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου έχοντας αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου» τόνισε η Εύα Καϊλή στην πρώτη δήλωσή της μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι της στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μανταλένας στην Κηφισιά.

«Θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με την δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο» πρόσθεσε η Εύα Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Έρευνες στο σπίτι της στο Ψυχικό παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό και στην οικία της αδελφής της, Μανταλένας στην Κηφισιά, από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Οι έρευνες έγιναν παρουσία Βέλγου εισαγγελέα, ο οποίος εκτέλεσε εντολή για έρευνα από τις βελγικές δικαστικές αρχές, που χειρίζονται την υπόθεση του Qatar Gate.

Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να κάνουν σχετικές έρευνες και να προχωρήσουν στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον της Εύας Καϊλή αναφέρουν ότι οι έλεγχοι έγιναν και δεν βρέθηκε κάτι.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εύας Καϊλή, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, «την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρίσει κατά τη γέννησή της οι μέλλοντες νονοί!

Κατά τα λοιπά, η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο!

Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ