Εύα Καϊλή: Προσφεύγει στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της

Κοινή δήλωση για την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, σχετικά με το Qatar Gate εξέδωσαν οι δικηγόροι της Σβεν Μάρι και Δημήτρης Δημητρακόπουλος. Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, ενώ, σημειώνουν ότι έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων που περιγράφουν σενάρια συνωμοσίας.

Το πλήρες κείμενο των δικηγόρων της Εύας Καϊλή αναφέρει τα εξής:

«Η κ. Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για  παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες  κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή του Pega, η οποία, θεσμικά,  διερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού, με το οποίο παρακολουθούνταν οι δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, αν και υπήρχαν  λίγα, συγκεκριμένα, μέσα ενημέρωσης που επιτέθηκαν συστηματικά στην κα Καϊλή, που την κατηγορούσαν ότι δημιουργεί σενάρια συνωμοσίας. Όμως η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμη και ο ανακριτής Michel Claise, τους άφησε
άφωνους!

Δεν υπάρχει σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι πως στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου και αυτών θύμα είναι σήμερα η κα Εύα Καϊλή , αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, και μεθαύριο ποιος;»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ