Εύα Καϊλή: «D – Day» για το εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη – Γιατί ο δικηγόρος της πρότεινε ολιγοήμερη αναβολή

Η Εύα Καϊλή μέσα από τις φυλακές του Χάρεν όπου κρατείται, δηλώνει αθώα για τo «Qatar Gate» μέσω του δικηγόρου της στην Ελλάδα, Μιχάλη Δημητρακόπουλου. Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα της κρίσης για την μέχρι πρότινος ισχυρή Ελληνίδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για Εύα Καϊλή: Αισθάνεται προδομένη από τους συναδέλφους της στο Ευρωκοινοβούλιο

Μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες θα δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως τη διεξαγωγή της δίκης ή κάποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει αν τηρήθηκαν όλοι οι δικονομικοί κανόνες κατά την προσαγωγή και σύλληψη της Εύας Καϊλή και αν η αποφυλάκισή της θα δημιουργήσει κίνδυνο συσκότισης της έρευνας. Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στον ΣΚΑΙ, σήμερα υπάρχει απεργία στις Βρυξέλλες και δεν υπάρχει προσωπικό για να μεταφέρει την κα Καϊλή στο προδικαστικό συμβούλιο.

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών και η αδελφή της

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος μίλησε μαζί της χθες το βράδυ, οι Βέλγοι συνήγοροί της, τής είπαν ότι μπορεί να γίνει η διαδικασία χωρίς να είναι η ίδια παρούσα. Όμως, ο κ. Δημητρακόπουλος τής πρότεινε να ζητηθεί μια μικρή αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη, καθώς από αυτό το δικαστήριο κρίνεται η προσωπική ελευθερία της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμη ότι έστειλε γραπτό μήνυμα και στον συνάδελφό του με ελληνική καταγωγή στο Βέλγιο λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι παρούσα η κα Καϊλή στο δικαστήριο και ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει σήμερα. Και οι τέσσερις συλληφθέντες, Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ο αποκαλούμενος Φ. είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικος χρήματος και διαφθορά.

Qatar Gate – Το αφιέρωμα της Daily Mail στην Εύα Καϊλή: Το glamour-girl του Ευρωκοινοβουλίου

«Τρέχουν» οι έρευνες

Οι εισαγγελικές Αρχές στο Βέλγιο έχουν ανεβάσει ταχύτητες στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές τις τελευταίες ημέρες.

Η Εύα Καϊλή έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και την Ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών και χθες, Τρίτη καθαιρέθηκε από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές.

Συνολικά, όπως έγινε χθες γνωστό, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ από τις οικίες Καϊλή και Παντσέρι στη βελγική πρωτεύουσα με 600.000 να έχουν κατασχεθεί μόνο στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή. 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι Καϊλή – Τζιόρτζι και άλλες 750.000 ευρώ σε μία βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου των Βρυξελλών στην κατοχή του πατέρα της πρώην πλέον αντιπροέδρου του ΕΚ, Αλέξανδρου.

Η βελγική εισαγγελία δημοσιοποίησε αποδεικτικό υλικό  από τις έρευνες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 200, των 100, των 50, των 20 ακόμη και των… 10 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ