Έτσι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής

Έτσι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μόλις επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας συνομίλησε τηλεφωνικά με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ. Αμέσως μετά συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε η συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου κατέληξε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έκανε εισήγηση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ και στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση, ενώ ιδιαίτερες αναφορές έγιναν και στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε διατυπώθηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις με κυρίαρχη την πρόταση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Μετά την ανταλλαγή απόψεων στην ΠΓ συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση ούτε για την κοινωνία, ούτε για την οικονομία. Αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ σημειώνουν ότι τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας ενώ για την έφοδο των ΜΑΤ  υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ