Έτοιμη να πέσει στο νερό η πρώτη φρεγάτα FDI – BELHARRA «ΚΙΜΩΝ» – ΦΩΤΟ

O χρόνος μετρά αντίστροφα για την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI Belharra, που φέρει το όνομα «ΚΙΜΩΝ» και από αυτή θα πάρει και το όνομα η κλάση των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ναυπηγείο της NAVAL στο Λοριάν της Γαλλίας, φαίνεται η ξεπροβάλει από το υπόστεγο η πλώρη της πρώτης φρεγάτας FDI – BELHARRA «ΚΙΜΩΝ».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ήδη, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που βλέπει την δημοσιότητα, στο νερό έχει πέσει η πρώτη φρεγάτα της κλάσης, η FS Amiral Ronarch, που προορίζεται για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η «ΚΙΜΩΝ» εκτιμάται ότι θα καθελκυστεί έως τα τέλη του μήνα. Και είναι πολύ πιθανό στην σχετική τελετή να δώσει το «παρών» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος είχε πει στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Ταυτόχρονα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες ναυπήγησης της δεύτερης φρεγάτας με το όνομα Νέαρχος. Το enikos.gr είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούλιο στην τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος της τρίτης φρεγάτας FDI HN Belharra, στο ναυπηγείο της Λοριάν στη Γαλλία.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η πρώτη φρεγάτα θα παραδοθεί στην Ελλάδα στα τέλη του 2024, για να ακολουθήσει το 2025 η δεύτερη, και το δεύτερο εξάμηνο του 2026 να παραδοθεί η τρίτη. Για τα επόμενα τρία χρόνια από την παράδοση τους έχει υπογράφει συμβόλαιο συνεχούς υποστήριξης των πλοίων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ