Έσταξαν λάβα οι κάνες των Μ-109 στην Ξάνθη – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Ακόμη μία εντυπωσιακή εκπαίδευση των στελεχών του Στρατού Ξηράς, που αποδεικνύουν σε κάθε στιγμή ότι βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση με το ΓΕΣ να σχεδιάζει ακόμη περισσότερες ασκήσεις και διεθνείς συνεργασίες.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Έσταξαν λάβα οι κάνες των πυροβόλων Μ-109 του πυροβολικού του Στρατού Ξηράς στην Ξάνθη.

Το πενταήμερο 19 – 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Δενδροχωρίου του Ν. Καστοριάς, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – 24», με τη συμμετοχή του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών ΠΒ, Τάξεως ΣΣΕ/2023 και του Τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης Μονίμων Λοχιών ΣΜΥ/2023.

Στην ΤΑΜΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – 24» οι Ανθυπολοχαγοί και Μόνιμοι Λοχίες Πυροβολικού εκπαιδεύτηκαν στις ενέργειες και τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται κατά τον αγώνα υποστήριξης αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων, στο περιβάλλον σύγχρονου πολέμου και ειδικότερα στις ενέργειες κατά την κανονική και νυχτερινή ανάπτυξη της Πυροβολαρχίας και την εκτέλεση ειδικών βολών με εκρηκτικά, καπνογόνα και φωτιστικά βλήματα.

Το πυροβολικό διαθέτει πάνω από 400 αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α2-Α5. Το κάθε ένα μπορεί να εκτελέσει 4 βολές το λεπτό κι ο κινητήρας του αποδίδει 450 ίππους. Μπορεί να πλήξει στόχους σε βάθος έως 30 χλμ και χρησιμοποιείται κυρίως σε αποστολές Αμέσου Υποστηρίξεως και Ενισχύσεως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ