Ερώτηση Χουντή για τη φοροδιαφυγή

Ερώτηση Χουντή για τη φοροδιαφυγή

Προτροπή προς τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν δράση για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής έκανε ο Επίτροπος για θέματα Φορολογίας, κ. Σεμέτα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σεμέτα κάλεσε τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα να επικεντρωθούν στην πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και να κινήσουν τις δικαστικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθούν υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ.

«Προφανώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένας σημαντικός, ισχυρός θεσμός αλλά είναι τελικά τα κράτη-μέλη αυτά τα οποία πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις διαθέσιμες πληροφορίες, τις πληροφορίες που έχουν σε εθνικό επίπεδο, δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία σε ένα εθνικό δικαστήριο όσον αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτή στην οποία αναφερθήκατε ή συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουμε στη λίστα Λαγκάρντ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ζήτημα αυτό αφορά πληροφορίες οι οποίες πρέπει εποικοδομητικά να χρησιμοποιηθούν από τις εθνικές αρχές, πληροφορίες οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια του εθνικού δικαστικού συστήματος, θα καλούσα λοιπόν τις αρμόδιες εθνικές αρχές να αναλάβουν δράση για το ζήτημα αυτό, δική τους πάντως είναι η αρμοδιότητα», απάντησε ο κ. Σεμέτα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ