Ερντογάν: Πιστεύω ότι μπορούμε να πραγματοποιούμε μία φορά τον χρόνο αυτή τη συνάντηση

Σε κοινές δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου προχώρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα.

«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που βρίσκομαι ξανά στην Αθήνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τις ελληνικές αρχές για την ευγενική υποδοχή που μου επιφύλαξαν. Θέλουμε να προωθήσουμε τη θετική σχέση που υπάρχει. Το ότι μετά από 7 χρόνια κάνουμε την 5η συνεδρίαση αποτελεί ένδειξη αυτής τη πρόθεσης. Πιστεύω ότι μπορούμε να πραγματοποιούμε μία φορά τον χρόνο αυτή τη συνάντηση και αυτό θα ήταν καλό και για τις δύο χώρες» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Είχαμε οφέλημες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη συζητήσαμε για τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της συνεργασίας μας.

Στο πλαίσιο της συνέχειας των επαφών μας, τονίσαμε την ανάγκη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και υπογραμμίσαμε ότι ο μηχανισμός του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας συμβάλει σημαντικά στο να προχωρούν οι σχέσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ