Ερντογάν: Η ζώνη επιρροής μας είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά μας

«Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, κατά την οποία υποστήριξε ότι η επιρροή της χώρας του είναι μεγαλύτερη από τα σύνορά της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι αυτό που ανέφερε φάνηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρξε για τις εκλογές της Τουρκίας.

«Στην περιοχή μας δεν μπορεί να παραμείνει σταθερή μια εξίσωση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία που δεν υπολογίζει την Τουρκία. Το όραμα μας για ισχυρή Τουρκία και στο τραπέζι και στο μέτωπο. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Σήμερα η ζώνη επιρροής της χώρας μας έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τα σύνορα μας.

Οι  πρόσφατες εκλογές παρακολουθήθηκαν από την Αφρική και την Ασία, από την Ευρώπη μέχρι και την Λατινική Αμερική, από τον τουρκικό κόσμο μέχρι και τον κόσμο του Ισλάμ κι αυτό είναι ένα δείγμα (της επιρροής). Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που μαζί μας δεν έχουν φυσική σχέση αλλά έχουν σχέση καρδιάς κι έτσι βλέπουν το μέλλον τους στην Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικά ΜΜΕ: Το πρόβλημα είναι ο εξοπλισμός της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τονίζοντας ότι θα συζητήσει μαζί του για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξοπλίζεται συνεχώς.

Παράλληλα, τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως πρόβλημα το ότι η Ελλάδα ενισχύει την άμυνά της.

Ο διευθυντής τηλεοπτικού δικτύου Haber Global, Ταχά Νταγλί τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πού θα φτάσετε με τους εξοπλισμούς, οι ΗΠΑ σας δίνουν άφθονα όπλα. Μήπως σας τα δίνει δωρεάν;. Μάλλον θα τα πούμε αυτά με τον Μητσοτάκη. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως για να προχωρήσουν οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας ή οι σχέσεις Ερντογάν-Μητσοτάκη, ο Ερντογάν θα εξετάσει κάποια θέματα.

Είχε υπάρξει μια σοβαρή περίοδος έντασης και την στάση αυτή η ελληνική πλευρά την είχε καταλάβει. Τώρα για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις πρέπει να δούμε το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν η επιθετική πολιτική της Ελλάδας, ο εξοπλισμός της Ελλάδας που παραβίαζε τις διεθνείς συνθήκες, όπως και η στρατιωτικοποίηση των νησιών. Για να γίνει κάποιο βήμα θα πρέπει να εξεταστούν αυτά, έτσι ώστε να ανοίξει μια νέα σελίδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ